Cum să amenajezi cu stil holul de la intrare

1375
Cum să amenajezi cu stil holul de la intrare - 18novfondholintrare-1384799846.jpg

Articole recomandate

Se spune că prima impresie despre stăpânii unei locuințe depinde foarte mult de felul cum este amenajată zona de intrare. Fie că locuiești într-o casă cu un hol gene-ros, ori într-un apartament nedecomandat, specialiștii Casa.mea sunt de părere că trebuie să-ți amenajezi o zonă de intrare cu cel puțin o măsuță pentru chei și un cuier pentru umbrele sau paltoane. Dincolo de aceste recomandări, amenajarea holului de la intrare depinde foarte mult de mărimea acestuia. Dacă stai într-o casă cu un spațiu de intrare generos, evident, amenajarea lui poate căpăta o amploare, însă problemele apar când holul este mai mic. Apartament decomandat. De exemplu, în cazul unui apartament decomandat, cum sunt majoritatea celor din România, holul este destul de generos și, dacă nu apelezi la serviciile unui decorator, poți alege din magazine piese de mobilier cu destinația hol, fără să-ți faci prea multe griji. Însă, în ultima vreme, în multe apartamente noi, proiectanții au renunțat la zona de intrare, iar proprietarii caselor nou construite își doresc să intre direct în living. Pentru situațiile în care spațiul nu beneficiază de acest loc de intrare, specialiștii casa.mea au următoarele sugestii:

1. În primul rând, e bine de știut că holul de intrare, care unora le pare inutil, nu este doar zona pentru cuier, el putând fi un spațiu esențial, mai ales în cazul caselor, cu rol de cameră - tampon, care acționează ca intermediar între temperatura din casă și cea de afară, reduce praful care vine din exterior etc.

2. Este foarte ușor să se creeze dezordine în hol și, de multe ori, nu i se dă multă atenție în amenajare. Totuși, este primul spațiu pe care îl văd musafirii tăi și contribuie la impresia pe care și-o formează despre tine și locuința ta.

3. Dacă nu ai un hol propriu-zis, te poți folosi de obiecte-barieră, care să creeze iluzia unui spațiu bine definit. Ele pot fi simple: un covor, o banchetă cu depozitare, un cuier sau un scaun.

4. Oglinzile dau iluzia unui spațiu mai mare, unde mai pui că e nevoie să arunci o privire în oglindă de fiecare dată când ieși din casă. De aceea, o oglindă mai interesantă poate face spațiul mai elegant.

5. Un covor e întotdeauna necesar din rațiuni practice: captează praful de pe încălțări și din exterior departe de restul casei!

6. O masă mică sau o suprafață orizon-tală, pe care îți poți lăsa cheile și poșeta sau portmoneul, sunt recomandate în zona de intrare, indiferent dacă aceasta are sau nu un hol clar delimitat.

Așadar, soluții pentru amenajarea cu stil a holului de la intrare, adevărata carte de vizită a unei locuințe, există!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi canapeaua extensibilă
Pagina a fost generata in 1.8584 secunde