Cum să ai grijă de ochii copilului

122
Cum să ai grijă de ochii copilului - cumseingrijdescochiicopiilor-1371215025.jpg

Articole de la același autor

Din clipa în care bebelușul deschide ochii pe lume, el trebuie să fie capabil să vadă - contrar crezului popular care spune că un nou născut nu vede bine până pe la 6 săptămâni. Dar prima lor imagine nu este așa de clară cum urmează să devină în câteva luni. De aceea imaginile alb negru cu străluciri sunt cele care îi atrag cel mai mult pe bebeluși.

Alt miracol al vederii la nou- născuți: ei văd cel mai clar la aproximativ 25 cm de ochi, tocmai bine ca să vadă bine fața mamei care îi hrănește!

Unul din primele semne că un bebeluș vede bine este că pupilele sale se strâng când sunt expuse la lumină.

Începând cu vârsta de trei luni, el trebuie să își dezvolte abilitatea de a urmări un obiect dintr-o parte în alta pe un arc de 180 grade.

Unul din primele lucruri pe care multe mame îl observă la ochii nou-născutului lor este că ei pot părea cu ochii încrucișați.

Acest lucru e normal în primele trei luni din pricina straturilor mai multe de piele din jurul ochilor. Însă dacă persistă după trei luni, trebuie consultat un medic. Uneori acest lucru este cauzat de slăbiciunea unuia din ochi față de celalalt și dacă nu e tratat el va deveni mai leneș în activitate și privirea copilului va depinde prea mult de un singur ochi. Alte probleme ale vederii pot apărea atunci când unul din ochi se mișcă în timp ce celălalt nu, ori dacă ochii nu par a se mișca împreună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6901 secunde