Cum recunoști carnea proaspătă

657
Cum recunoști carnea proaspătă - 23deccumreccarneproaspata-1387814045.jpg

Articole recomandate

Carnea proaspătă nu trebuie să aibă o textură lipicioasă sau să se lipească de degete. Potrivit culinar.ro, este vorba atât despre carnea macră, cât și despre cârnați, tobă, lebăr, vedetele mesei de Crăciun.

De asemenea, carnea de porc trebuie să fie tare, trandafirie, cu fibrele dense. Grăsimea să aibă culoare albă sau roz, să fie moale, iar la frecare, să lase o senzație de unsuros.

Carnea purceilor tineri trebuie să fie roz albicioasă și să aibă consistență moale, iar carnea ani-malelor bătrâne, de culoare roșie închisă și tare.

Atenție! Carnea de porc moale, palidă, suculentă nu este de calitate!

Nu cumpăra preparate din carne cu membrane crăpate, cu goluri în compoziție, cu acumulări de grăsime și apă sub membrană.

Depozitează produsele la rece. În primul rând, când mergi la cumpărături, este indicat să cumperi produsele din carne la sfârșit, pentru ca acestea să stea cât mai puțin timp la temperaturi mai ridicate decât cele din combina frigorifică. Când ai ajuns acasă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să depozitezi carnea fie în frigider, dacă o consumi repede, fie în congelator, dacă o vei prepara a doua zi.

În frigider, carnea trebuie să stea în zona cea mai rece, adică foarte departe de ușă. Dacă e preparată repede, o poți păstra în ambalajul ei original. De asemenea, carnea de porc nu trebuie păstrată în pungi de hârtie sau plastic, ci în tăvițe de poliester acoperite cu celofan.

Prepară singur carnea tocată. Și carnea tocată poate fi infestată cu Trichinella. Atenție mare atunci când te hotărăști să cumperi! Achiziționează din magazinele de specialitate sau, cel mai sigur, prepar-o singur acasă. Cumpără carne macră, care se încadrează în termenul de valabilitate, care este avizată sanitar-veterinar și dă-o prin mașina ta de tocat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sugestii pentru platoul cu aperitive
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Primiți cu colindul?
Pagina a fost generata in 3.1418 secunde