Cum preveniți otrăvirea accidentală a copilului

110
Cum preveniți otrăvirea accidentală a copilului - 8novotravireaccidentala-1383921119.jpg

Articole recomandate

Toți copiii, mai ales când sunt foarte mici, au tendința să bage lucruri în gură din dorința de a explora și a învăța mai multe despre lumea care-i înconjoară. De aceea, de multe ori, se pot otrăvi accidental. Dacă s-a întâmplat asta, ar trebui să știi cum să acționezi și să nu intri în panică, din cauză că nu orice substanță toxică este și letală.

Pentru copiii sub 6 ani, de exemplu, sunt considerate substanțe foarte toxice: pastilele care conțin fier (în supradozaj, pesticidele, substanțe din petrol sau fluide inflamabile. Nu la fel de periculoase, dar tot toxice, pot fi: cosmeticele, produsele de îngrijire, soluțiile de curățare și unele plante. Este esen-țial să citești ambalajele tuturor produselor de curățare înainte să le cumperi și să le alegi pe cele mai puțin toxice.

Alege produse mai puțin periculoase. Sunt considerați mai puțin periculoși pentru sănătatea copilului înălbitorii fără clor, oțetul, boraxul, ceara sau dispozitivele de desfundat instalațiile cu aer comprimat, în locul lichidelor corozive.

Măsuri preventive. Încuie toate dulapurile în care ții medicamentele și substanțele periculoase, chiar dacă sunt expirate, întrucât copilul tău poate foarte ușor să se urce pe un scaun, pe care și l-a adus singur, și să ajungă și la dulapurile poziționate mai sus. Niciun dop nu este special făcut astfel încât copilul tău să nu aibă acces la conținutul sticlei. De fapt, nu există o siguranță că acesta nu-l va putea deschide. Nu este exclus ca un copil de numai 2 ani, în 30 de minute în care este lăsat singur, să deschidă și cel mai sigur mecanism al unei sticle. Pentru o evidență mai bună a produselor din casă, păstrează medicamentele, pesticidele și detergenții în cutiile lor originale. Înlocuiește toate etichetele care nu mai sunt lizibile cu altele noi. Nu depozita substanțe otrăvitoare sau toxice în recipientele pentru mâncare, care pot fi confundate și de adulți! Nu îi spune niciodată copilului tău că medicamentele sunt dulciuri sau alimentele lui preferate, chiar dacă încerci să-l convingi să le ia mai ușor. Și pentru că ei învață prin imitație, nu-ți lua medicamentele în fața copilului, s-ar putea să facă și el la fel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Ce suferințe aduce copiilor obezitatea
Pagina a fost generata in 1.797 secunde