Sfaturi de la specialiști

Cum ne pregătim autoturismul pentru vacanța de vară

269
Cum ne pregătim autoturismul pentru vacanța de vară - cumnepregatimautoturismulpentruv-1432311769.jpg

Articole de la același autor

Banii sunt puși deoparte, cererea de concediu este aprobată, copiii intră în vacanță… am uitat ceva? Da. Mașina. Cam așa ar putea arăta scenariul unui început de vacanță care ar putea pune bețe în roate distracției din concediu.

Ce este recomandat înainte de a pleca la drum

"Ar fi bine să fie în portbagaj și un set de becuri, un litru de ulei, eventual și un compresor mic care se conectează la brichetă. De asemenea, trebuie verificate câteva aspecte înainte de a pleca la drum precum starea anvelopelor, gradul de îmbătrânire al acestora, uzura profilurilor, ștergătorul de parbriz, lamelele acestuia, funcționarea luminilor și nivelul lichidului de frână", a declarat Vlad Rusnacenco, reprezentatul service-ului Carfix Motors, situat pe b-dul Aurel Vlaicu nr.163.

"Trebuie să aibă revizia făcută. Să nu-l apuce să-și facă reparații într-un loc unde nu știe pe nimeni. Apoi, foarte important, când pleci la drum lung, e bine să ai rezervă și cric. Trebuie verificate și nive-lurile lichidelor, dar și plăcuțele de frână. Iar asta te costă în jur de 100 de lei - constatare și schimbare. În funcție de modelul auto-turismului prețurile pentru un set de plăcuțe față pot fi cuprinse în intervalul 60 de lei - 300 de lei. Oricum, dacă plecați prin străinătate ar fi bine să căutați pe internet și un număr de la o firmă de asistență rutieră sau de la o reprezentanță. Dacă ajungeți prin Grecia, interesați-vă de programul feribotului dacă nu vreți să dormiți în mașină", a declarat reprezentantul unui alt service constănțean.

Părerile sunt împărțite…

Un alt specialist, mai în glumă mai în serios, ne sfătuiește să verificăm, cam toată mașina: "Înainte cu o săptămână ar trebui să verifice cam tot la mașină. Sunt anumite operațiuni care dacă sunt făcute în ultima zi nu sunt recomandate. De exemplu, dacă înlo-cuiți plăcuțele de frână, ele au o perioadă în care trebuie să se păsuiască. Dacă plăcuța este nouă, perioada în care se acomodează durează ceva timp. E bine să fie verificată presiunea în pneuri, lichidul de frână la doi ani, antigelul dacă nu s-a înlocuit din iarnă și până acum trebuie schimbat pentru că pe perioada concediului de vară temperaturile sunt mari. De asemenea, trebuie verificate cauciucurile și gradul de uzură și dacă sunt echilibrate roțile. Nu recomand cauciucuri all season, pentru că acelea sunt pentru țările unde diferențele de temperatură dintre anotimpuri nu sunt atât de mari."

Printre recomandări ar mai fi și aceea de a nu achiziționa piese after-market și cea de a cere opinia vânzătorilor specializați în comercializarea pieselor auto. Desigur, cele mai banale lucruri care pot scăpa vigilenței trebuie și ele avute în vedere: să vă asigurați că bricheta mașinii funcționează, să aveți o trusă de scule, un extinctor și eventual, pentru cei mai prevăzători și o canistră cu câțiva litri de combustibil care să vă ajute să ajungeți până la următoarea stație de alimentare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3532 secunde