Cum îți arată bebe că te iubește

1833
Cum îți arată bebe că te iubește - bebe-1318606371.jpg
Bebelușul nu poate exprima verbal atașamentul și iubirea, dar există o serie de semnale în comportamentul său prin care le transmite. Iată care sunt aceste semne prin care le transmite celor dragi afecțiunea sa.
l Zâmbește fără niciun stimul - este normal să râdă când mama îi zâmbește, dar sunt momente, chiar și în primele zile de viață, în care zâmbește fără ca nimic să-i determine această reacție.
l Privește insistent - cu siguranță ați surprins o mulțime de momente în care cel mic a privit obsesiv la mama sau la tata. Prima tendință este de impacientare și de a crede că a pățit ceva. Pediatrii spun însă că privirile insistente reprezintă o declarație de dragoste.
l Întinde mânuțele - începând de la șase luni, sugarii sunt con-știenți de mediul care îi înconjoară. Acesta este și momentul când încep să-și întindă mânuțele către mama, fiind unul dintre modurile adorabile de a-și arăta afecțiunea. Unele mame cred că acesta este un semn de răsfăț, prin care cer să fie ținuți în brațe.
l Dăruiește câte un pupic neașteptat - când ajunge la un an, bebelușul știe deja să-și exprime sentimentele, iar una dintre modalități este să dăruiască mici pupici, dar și fără să fie ceruți. Dar cum copilașii nu știu că obrazul este cel mai indicat pentru micile manifestări de afecțiune, mamele se trezesc cu câte un pup pe umăr, picior, buze, oriunde le este la îndemână celor mici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Cum să ținem microbii departe de copii
Pagina a fost generata in 0.3678 secunde