Cu Mocănița prin Vișeu de Sus

495
Cu Mocănița prin Vișeu de Sus - 55033098-1346451619.jpg
La doar câțiva pași de granița cu Ucraina, într-un decor natural cu cele mai sălbatice peisaje din țara noastră, poți avea parte de o expediție unică, traversând munții Maramureșului cu celebra Mocăniță, locomotiva cu aburi. Pe un traseu de aproape 60 de kilometri, cu "Mocănița de pe Valea Vaserului", urmând cursul râului, veți putea admira frumusețea naturii.  
Linia ferată a fost construită în anul 1932 și, de atunci și până în ziua de astăzi, ea își îndeplinește funcția, cea de cale ferată forestieră, transportând lemnele. De admirat este că, de când s-au pus în funcțiune și vagoanele de persoane, acest traseu atrage sute de vizitatori zilnic, deci se bucură de un real succes. 
Odată ce ai ajuns aici, va fi simplu să găsești stația, pentru că vei întâlni indicatoare la tot pasul, Mocănița fiind mândria locuitorilor din această zonă. 
Trenul tras de locomotiva cu aburi trece mai întâi pe lângă casele din Vișeu de Sus, atât de aproape încât ai impresia că faci de fapt un tur al gospodăriilor maramureșene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2548 secunde