Cu ce se combină carnea de pui

421
Cu ce se combină carnea de pui - 20augcombinatiicarnepui-1377000348.jpg

Articole recomandate

Carnea de pui se combină armonios cu anumite condimente și mirodenii, care, dacă sunt corect alese, o pot transforma radical, de la versiuni clasice la cele moderne sau chiar ex-travagante. Specialiștii în gastronomie recomandă asocierea cărnii de pui cu slănină afumată, miere și migdale, șofran sau curry, ulei de măsline și ierburi mediteraneene, caise și scorțișoară, vin alb și marmeladă de portocale cu cimbru, unt și lămâie, vin roșu cu ciuperci și chiar sos de ciocolată. Totul e posibil și totul e permis când e vorba de pui.

Garniturile ideale. În funcție de restul ingredientelor folosite pentru friptură, carnea de pui se poate servi cu aproape orice fel de garnitură, cu condiția să fie compatibilă.

Băuturi. O recomandare, devenită deja clișeu, se referă la vinurile albe ca însoțitoare potrivite pentru friptura de pui. Vinuri fructate, cu buchet, cum sunt Chardonay sau Feteasca Regală sunt alegerile potrivite pentru acest tip de carne.

Ponturi! Păsările întregi se gătesc cu picioarele legate, cele umplute se cos sau se acoperă cu un capac (ceapă, ardei etc., în funcție de umplutură). Puiul/curcanul trebuie stropit cu sosul din tavă. Rața gătită întreagă sau doar pieptul se crestează ușor la suprafață, sub formă de romburi, pentru a permite grăsimii să se scurgă. Dacă gătiți carne grasă (rață etc.), folosiți o tavă cu grătar sau grătarul cuptorului poziționat deasupra tăvii lui. Puneți carnea pe grătar, iar dedesubt, în tavă, cu două degete de apă și câțiva căței de usturoi, cartofii sau alte legume curățate și tăiate corespunzător. Garnitura va fi gata în același timp cu friptura și va împrumuta din gustul ei. Nu înțepați prea mult carnea, deoarece sucurile din carne se vor scurge, iar friptura se va usca. Pentru a preveni arderea cărnii, în special a celei cu multă grăsime (rață), acoperiți carnea cu hârtie pergament – nu folie de aluminiu! - în a doua parte a procesului de gătire sau cu fâșii de slăninuță sau prosciutto, pe care le dați la o parte când serviți friptura. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 August 2013
Stire din Diverse : Prăjitură cu piersici
Pagina a fost generata in 1.8331 secunde