Croaziere de neuitat în Rezervația Biosferei Delta Dunării

383
Croaziere de neuitat în Rezervația Biosferei Delta Dunării - excursiedelta1-1533907474.jpg

Articole de la același autor

Turiștii care sunt cazați în hotelurile din stațiunea Mamaia și nu numai sunt ispitiți, în acest week-end, cu tot felul de activități, inclusiv excursii. Doritorii sunt luați chiar din fața unităților de cazare, de unde se vor deplasa, în cursul dimineții de sâmbătă, 11 august, cu autocarul către Murighiol. De aici, toată lumea va fi îmbarcată în șalupe moderne și elegante, pentru o croazieră în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Oamenii vor parcurge un traseu pitoresc pe canalele înguste ale Deltei și se vor opri pentru a fotografia pelicanii, cormoranii și egretele sau nuferii galbeni și albi. Ghidul local vă va încânta cu poveștile locurilor pe care le veți vizita. 


Se poate spune că prin diversitatea impresionantă a habitatelor și a formelor de viață pe care le găzduiește într-un spațiu relativ restrâns, Delta Dunării constituie un adevărat muzeu al biodiversității. 


Multe specii vegetale sau animale au constituit, totodată, și importante resurse naturale, exploatabile economic, care au atras oamenii pe aceste locuri din cele mai vechi timpuri. Așezările omenești înființate s-au bazat, în principal, pe valorificarea resurselor naturale, dezvoltându-se, astfel, activități economice tradiționale și relații sociale caracteristice. 


Din septembrie 1990, Rezervația Biosferei Delta Dunării a fost recunoscută ca zonă umedă de importanță internațională, în special ca habitat al păsărilor de apă, fiind inclusă între cele peste 600 astfel de zone dar situându-se printre cele mai întinse dintre acestea.


Rezervările pentru o astfel de excursie se fac la numărul 0726.779.066. Prețul unui bilet pentru adulți este 189 lei, iar pentru copii, doar 159 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Iulie 2018
Stire din Diverse : La ruinele cetății Histria
Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Stire din Social : Plimbări cu velierul pe mare
Pagina a fost generata in 0.2725 secunde