Mai multe ştiri online:

Crema cu filtru ultraviolet, pălăria și ochelarii de soare te feresc de insolație

Ştire online publicată Joi, 19 Iulie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Specialiștii avertizează că, din cauza temperaturilor ridicate, în sezonul cald pot apărea o serie de afecțiuni și boli. Deshidratarea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite în anotimpul călduros. Ea este cauzată de consumul insuficient de apă și se manifestă prin dureri de cap, moleșeală și uscarea gurii. De asemenea, pe fondul unor probleme mai vechi, cum ar fi lipsa de calciu sau anumite boli de inimă, pot apărea căderi de calciu și de tensiune și chiar infarct.

Pentru a evita această problemă, este indicat să consumați, zilnic, cel puțin doi litri de lichide. Aerul condiționat poate produce nevralgii sau spondiloză. Alte afecțiuni care apar vara sunt arsurile solare și insolația, ambele fiind provocate de expunerile prelungite la soare, în timpul zilei, când este foarte cald.

Pentru a evita aceste probleme, medicii recomandă să se meargă la plajă fie dimineața, între orele 7.30 și 9.30, fie după ora 17.00. De asemenea, pielea trebuie protejată cu o cremă cu filtru ultraviolet când mergem la plajă, dar și atunci când suntem nevoiți să ieșim din casă. În plus, medicii susțin că celor care merg prea mult prin soare sau se duc la plajă nu trebuie să le lipsească pălăria, ochelarii de soare, dar și o sticlă cu apă. Totodată, îmbrăcămintea care va fi purtată trebuie să fie subțire, de culoare deschisă și de preferat din materiale cum ar fi inul sau bumbacul.

Pe de altă parte, pentru a nu avea probleme de sănătate, plimbările trebuie evitate în intervalul orar 12.00-16.00 când soarele este foarte puternic.

Un alt truc pentru a ne simți în formă constă în efectuarea zilnică a mai multor dușuri călduțe. Pentru cei care se adăpostesc în casă de canicula de-afară o soluție ar fi aerul condiționat. Totuși, din cauza curenților de aer prea reci pe care-i degajă și acesta poate fi periculos pentru sănătate putând produce nevralgii sau spondiloză. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5802 secunde