Crama Murfatlar, obiectiv turistic "amețitor" pe litoral

2223
Crama Murfatlar, obiectiv turistic
În sudul Dobrogei, într-un oraș mic cu puțin peste 10.000 de locuitori, Crama Murfatlar își așteaptă degustătorii cu cele mai bune vinuri dobrogene.

Situat pe o platformă dobrogeană cu pante line, orașul Murfatlar oferă un peisaj frumos creat de văile afluente Canalului Dunăre-Marea Neagră și de dealurile de cretă de la poalele văii Carasului.

În orașul Murfatlar renumite sunt podgoria, cramele și Muzeul Vinului.

Până în 2007, orașul Murfatlar a purtat denumirea de Basarabi, însă autoritățile locale au considerat că numele de Murfatlar este mai rezonant, după vestita podgorie.

La auzirea numelui Murfatlar, primul cuvânt care vine în minte este binecunoscutul vin, care se găsește pretutindeni, de la simplele magazine, până la restaurante fine.

Crama Murfatlar, veche de 40 de ani, păstrează în sticle prăfuite povești și arome fascinante.

Murfatlar este renumită pentru vinurile sale dulci, produse din struguri zaharisiți și culeși la stafidire.

Vizitatorii pot degusta din diferi-tele sortimente de vinuri, atât de gustoase, că nici regele Mihai nu le-a refuzat.

Potrivit IT Box, Murfatlar este singura companie românească căruia i s-a acordat în 2003 și 2006 calitatea de furnizor al Casei Majestății Regelui Mihai, reluând această tradiție după mai bine de o jumătate de veac.

Dacă nu ați călcat pragul cramei din Murfatlar, ar fi bine să vă urcați în tren și să vă pregătiți să gustați vinurile celei mai mari companii producătoare de vin din România.

Alexandra COJOCARU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9172 secunde