€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Costinești va fi, în luna august, capitala folkului

Ştire online publicată Miercuri, 18 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Folkiști din întreaga țară se vor reuni, în luna august, la Costinești. Stațiunea va găzdui, pe 10 și 11 august, cea de-a doua ediție a Folk Fest Remember Costinești. Evenimentul ce se va desfășura la White Horse Costinești va cuprinde multă muzică folk, poezie, lansări de carte și de albume folk, salon de grafică satirică, expoziție de fotografie. 


Ediția a doua a festivalului de la Costinești prezintă publicului numele importante ale muzicii folk din România, precum Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Florin Chilian, Emeric Imre, Dinu Olărașu și mulți alții, scriitori, actori (Dan Mircea Cipariu, Eugen Cristea), graficieni (Costel Pătrășcan), jurnaliști și oameni de radio (Andrei Partoș). 


Printre momentele speciale ale festivalului se numără recitalul de Country Music & Poetry, realizat de Mike Godoroja & Blue Spirit cu participarea poeților Dan Mircea Cipariu și Amelia Stănescu și a actorului Eugen Cristea. 


Un loc aparte în cadrul festivalului îl vor avea lansările de carte și de albume folk, ale artiștilor prezenți la festival. Printre acestea, amintim „45 Poeme la întâmplare”, de Nicu Alifantis, cartea de poezie „An” a lui Dinu Olărașu, „Pre@Clasic” - „Cel mai bun album folk al anului 2017”, acordat de „Premiile Muzicale Radio România” lui Florin Chilian. 


Caricaturistul Costel Pătrășcan pregătește și pentru această ediție „Salonul de grafică satirică” cu exponate ce fac referire la artiștii invitați și la repertoriul acestora. 


Folk Fest Remember Costinești a lansat „Concursul de epigrame”, adresat spiritelor talentate (consacrați sau nu). Regulamentul concursului poate fi citit pe pagina de facebook a festivalului. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9601 secunde