Condimentați-vă concediul cu o vizită în Tulcea!

473
Condimentați-vă concediul cu o vizită în Tulcea! - cetateaenisala-1312725020.jpg
Pentru un concediu pe litoral într-adevăr perfect nu ar strica să încercați și o vizită de o zi, două în județul Tulcea, de unde puteți pleca cu amintiri mai mult decât plăcute. Să vedem propunerile în acest sens ale Asociației Litoral - Delta Dunării:

- Pentru iubitorii de istorie, regiunea este presărată de numeroase vestigii arheologice, dintre care amintim cetățile Aegyssus, Argamum, Beroe, Dinogetia, Enisala, Halmyris, Ibida, Noviodunum, Salsovia.

- Turul muzeelor. În Tulcea se pot vizita: Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, Muzeul de Istorie și Arheologie, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie și Artă Populară. De asemenea, pe faleza din portul Tulcea se poate vizita nava - muzeu "Republica", singura navă de război din lume cu mașină cu abur.

La 55 km de Tulcea, în centrul localității Cerna, se află casa memorială "Panait Cerna", în care s-a născut acest poet.

- Turismul ecumenic. Turiștii ce caută liniște sufletească și locuri de reculegere pot vizita numeroasele lăcașuri de cult existente în întreaga regiune: Basilica paleocreștină Niculițel, Biserica ortodoxă Sf. Gheorghe din Tulcea, Moscheea Azizyie din Tulcea, Biserica romano - catolică Sf. Nicolae din Sulina, Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae și Alexandru, tot din Sulina, Geamia și mormântul lui Ali Gazî Pașa din Babadag, Mănăstirea Celic Dere, Mănăstirea Cocoș, Mănăstirea Vovidenia, Mănăstirea Uspenia, Mănăstirea Cerbu sau Mănăstirea Saon.

- Excursie la Babadag. Paleta de obiective turistice a orașului Babadag este foarte variată, acestea păstrând semnele originilor turce ale localității. Se pot vizita: geamia și mormântul lui Ali Gazi Pasa, monumentul funerar Koyun Baba, la care se adaugă ruinele cetății Heracleea și expoziția de artă orientală "Casa Panaghia".

Mai mult, cadrul natural este deosebit de valoros: rezervația naturală "Pădurea Babadag - Codru", rezervația naturală "Enisala" (include, pe suprafața sa, ruinele cetății Heracleea și o mică grotă), lacul Babadag.

- Degustări de vinuri. Pentru a lua parte la o degustare de vinuri turiștii trebuie să ajungă la Măcin, unde vor putea încerca numeroase soiuri de vin, majoritatea din faimoasa podgorie Sarica Niculițel.

- Iubitorii de natura se pot relaxa în Parcul Național Munții Măcinului. Munții Măcinului sunt cei mai vechi munți din România, iar cel mai înalt vârf al său (467 metri) oferă o imagine panoramică asupra Dunării. Aici se pot practica drumețiile și ciclismul, dar se poate opta și pentru excursiile ecvestre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.619 secunde