Concediul la mare alături de bebe. Sfaturi utile

170
Concediul la mare alături de bebe. Sfaturi utile - concediumarebebe-1405096638.jpg

Articole recomandate

Chiar dacă va este teamă să mergeți la mare cu bebelușul, trebuie să vă faceți curaj. Așa cum vacanța este benefică pentru psihicul dumneavoastră, aceleași beneficii le are și asupra bebelușului. În plus, este o bună ocazie pentru ca bebele să învețe lucruri noi, să se adapteze și să socializeze cu tot felul de… persoanaje. Iată cum ar trebuie să vă comportați într-o asemenea situație, potrivit Copilul.ro:
Copilul cu vârsta între 0-12 luni
În această perioadă, majoritatea bebelușilor nu se deplasează singuri, în piciorușe. Oricum, pentru a fi cât mai comod, este recomandat să mergeți în vacanță cu căruciorul. Prima întâlnire a bebelușului cu apă nu trebuie să fie forțată. Muiați-i piciorușele bebelușului în apă, ținându-l în brațe, fără să-l forțați. Dacă sentimentul va fi plăcut, veți simți din reacțiile micuțului și puteți continuă mică bălăceala. Lăsați copilașul pe malul marii, în fund, pentru a simți nisipul și valurile marii.
După ce copilul crește, și sfaturile se schimbă. De exemplu, copilul între 12 și 24 de luni, știe deja să meargă, așa că puteți să vă plimbați de mânuță pe malul apei, jucându-vă cu valurile. Dacă cel mic dorește să între în apă, nu trebuie să-i interziceți această plăcere. Limitați, însă, reprizele de bălăceală. Corpul unui bebeluș se răcește foarte repede față de corpul unui adult.
Între 2-3 ani. Dacă temperatura este plăcută și apă marii caldă, fără valuri periculoase, copilul se poate scaldă liniștit la malul marii. Nu uitați să-l supravegheați în permanentă și să-i puneți copilașului pernițe plutitoare sau un colac. Cel mic va fi în siguranță!
Trucuri de reținut. Pentru început, este recomandat ca prima baie a micuțului să fie împreună cu dvs., în brațele dvs. Copilul va aprecia aceste momente de joacă, se va simți în siguranță și va profită de mare. Nu trebuie să-i lipsească micuțului colacul sau, mai exact, pernițele de pe brațe. Copiii sunt foarte activi și oricând pot fugi în valurile marii. Nu forțați copilul să se bucure de apă. Este posibil că valurile să-l sperie. În astfel de cazuri, lăsați-l să se acomodeze cu mediul și să-și dorească singur să între în apă. Nu uitați să respectați intervalul orar recomandat de specialiști, să hidratați copilul sufficient, dar și să-i protejați pielea cu crema potrivită. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Băile Tușnad și cele 44 de izvoare naturale
Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Iarna asta, mergem la schi în Alpii Vienezi!
Pagina a fost generata in 1.6947 secunde