Compoziții spațiale, pictură și mult bun gust la Muzeul de Artă

194

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Constanța va găzdui vineri, 3 august, începând cu ora 18.00, un dublu eveniment: vernisajul expoziției de pictură al Angelei Bocu și cel al Victoriei Caraiman Pastuch, care va aduce în fața publicului o mulțime de picturi și lucrări de tapiserie.

Despre Angela Bocu știm că ea creează stări de spirit evocatoare ale trecutului său, sugerând lumi necunoscute încă. În plus, creația ei aduce o notă aparte, "este o chemare Ia meditație și prin ea, la bucuria estetică pe care ți-o oferă un artist în care nu se poate să nu crezi".

Victoria Caraiman Pastuch, în schimb, lucrează de ani de zile într-o izolare impusă, schițe, cartoane pentru tapiserii. Discursul său plastic s-a echilibrat prin dialogul dintre lucrările bidimensionale de tapiserie parietală și cele tridimensionale, care au detașat treptat de perete compozițiile din fibră textilă.

"În cazul celei de-a doua categorii de lucrări, artista a utilizat armătura metalică, lemn și materiale textile care au permis crearea formelor spațiale, cu modalități de modelare permanentă.

Tapiseria tridimensională, subiectul noii direcții numite fibre-art, se constituie ca mod de exprimare mai apropiat de realitatea contemporană a mixturii de limbaje. Compozițiile spațiale ale Victoriei Caraiman Pastuch sunt mai aproape de altorelief, când formele se detașează treptat de perete, creând volumetrie, și de sculptură ronde-bosse, când se desprind complet de acesta. Totuși, majoritatea lucrărilor deconspiră atașamentul artistei față de tapiseria clasică, executată în tehnica haute-lisse", spun colegii de breaslă despre artistă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0654 secunde