Cinemascop, la Eforie Sud. Șase filme europene, cinci zile de festival

640
Cinemascop, la Eforie Sud. Șase filme europene, cinci zile de festival - cinemascop-1531837215.jpg

Articole de la același autor

Luna august aduce multe filme bune în stațiunea Eforie Sud. Localnicii și turiștii de pe litoral vor avea posibilitatea de a fi prezenți la momentul inaugurării cinematografului


în aer liber din oraș, după ce a stat închis timp de aproape 15 ani. Între 1 și 5 august, în fiecare seară vor fi proiectate filme unul și unul, iar în timpul zilei, publicul este invitat alături de cei mici la o porție de relaxare și creativitate în interiorul Grădinii de vară. 


Echipa Centrului Ceh București, împreună cu EUNIC România și cu sprijinul Primăriei Municipiului Eforie și al Radef România Film, muncește cu spor la amenajarea spațiului care va găzdui îndrăznețul festival ce începe în două săptămâni. Cortina de copaci a fost tăiată din fața ecranului, rămășițele de beton ale fostelor scaune au fost sparte, vegetația sălbatică înlăturată, iar lucrările continuă, în așa fel încât pe timpul festivalului publicul să poată redescoperi plăcerea de a veni la film într-o grădină de vară pe litoral. 


Intrarea la festival va fi liberă - și nu doar intrarea, dar și berea! Primii 200 de spectatori vor primi o bere cehă la intrare, mulțumită celor de la Budweiser Budvar, iar proiecțiile vor începe imediat ce se întunecă. Pe lângă berea gratis, veți avea parte și de mâncare mexicană și un nou sortiment de vin Cotnari. 


Filmele pe care le veți vedea sunt: "Ever been to the moon?" (r. Paolo Genovese, 2015) din partea Institutului Italian de Cultură, "Heavenly Shift" (r. Márk Bodzsár, 2013) oferit de Institutul Balassi, "As we were dreaming" (r. Andreas Dresen, 2015) oferit de Goethe Institut, "In the Fade" (r. Fatih Akin, 2017) proiecție specială a Festivalului Filmului European, Charleston (r. Andrei Crețulescu, 2018), proiectat cu sprijinul Kinosseur și "Acasă la tata" (r. Andrei Cohn, 2015) din partea Reprezentanței Comisiei Europene în România. 


Și pe timpul zilei turiștii sunt așteptați la Cinemascop, mai ales dacă sunteți însoțiți de princhindei dornici să fie creativi, pentru care va fi pregătit un spațiu cu toate materialele necesare pentru a modela, picta sau desena. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3004 secunde