Cine intră în bătălia pentru premiile Galei HOP de la Costinești

253
Cine intră în bătălia pentru premiile Galei HOP de la Costinești - cine-1536076461.jpg
Gala Tânărului Actor - HOP (ediția a XXI-a) reunește în competiție, în aceste zile, la Costinești, 17 tineri actori și trei trupe.

Preselecția s-a desfășurat, în iulie, la Teatrul Național "I.L. Caragiale" din București, iar juriul a fost format din actorii Andreea Bibiri și Șerban Pavlu și regizorii Andrei și Andreea Grosu, informează Agerpres.

La secțiunea Individual, au fost selectați opt absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București - Alexandru Banciu, Ada Dumitru, Maria Teodora Filip, Alice-Cora Mihalache, Cătălin Nicolau, Ana Olaș, Andreea Tănase, Beatrice Rubica, opt absolvenți ai Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca - Cătălin Asanache, Norbert Boda, Nadina Cîmpianu, Claudia Moroșanu, Ana-Maria Pop, Alexandru Mihai Popa, Dan Pughineanu, Maria Teișanu, și unul de la Universitatea de Arte "George Enescu", Iași - Tiberiu Enache.

La secțiunea Grup, au fost selecționate spectacolele "Acum se improvizează!", după "Astă seară se improvizează", de Luigi Pirandello, cu Rusalina Bona, Carla Mihai, Cezara Munteanu, Vlad Nicolici (UNATC) și Andrei Nedelea (Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, Departamentul de Artă Teatrală); "Schist", după "Omul cu floarea în gură", de Luigi Pirandello, cu Radu Catană ("Babeș-Bolyai") și Adrian Loghin (UNATC), și "Suicial", colaj de povestiri scurte de Luigi Pirandello din volumul "Povești despre sinucidere", cu Norbert Boda, Andrei Han, Alex Macavei, Maria Teișanu, Bogdan Ujeniuc ("Babeș-Bolyai").

Câștigătorii preselecției se vor întrece în cadrul galei de la Costinești pentru Premiul "Ștefan Iordache" - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP, Premiul pentru cel mai bun actor și premiul pentru cea mai bună actriță - la secțiunea Individual, Premiul "Cornel Todea" (pentru cea mai bună trupă de actori) și pentru Premiul "Sică Alexandrescu" (premiul special al juriului) - la secțiunea Grup.

Directorul artistic al galei este actorul și profesorul de actorie de la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității "Babeș-Bolyai", Miklos Bacs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7245 secunde