Chipsurile, "o bombă cu explozie întârziată"

170
Chipsurile,
Chipsurile sunt bune la gust, dar nu și pentru sănătate. Obezitatea este doar unul dintre riscurile consumului regulat de chipsuri. Experții avertizează că bolile care vin în punga de chipsuri sunt dintre cele mai grave: afecțiuni cardiace, hiperactivitate în cazul copiilor și cancer. Devenite o gustare extrem de populară, chipsurile sunt "o bombă cu explozie întârziată", afirmă tot mai mulți specialiști. Ei consideră că acest aliment este o adevărată amenințare pentru sănătate deoa-rece provoacă dependență, are un conținut mare de sare, grăsimi, zaharuri și calorii. Potrivit experților, a mânca un pachet de chipsuri de cartofi pe zi este echivalent cu a bea cinci litri de ulei de prăjit pe an. Michael Moss susține că în spatele consumului tot mai mare de chipsuri se ascunde o amplă strategie manipulatoare din partea industriei alimentare, care a reușit să ne facă aproape dependenți de aceste alimente. Când mănânci un chips, explică el, sarea intră imediat în acțiune, producând asupra re-ceptorilor de pe limbă un efect numit în industria sării "explozia de gust". Pe fondul acestor caracteristici, consumul chipsurilor oferă o senzație de plăcere similară celei pe care o încercăm când gustăm dintr-o brânză grasă și gustoasă. Mai mult, industria alimentară mai între-buințează o armă secretă, și anume textura crocantă a chipsurilor, afirmă același autor: cu cât zgomotul pe care îl face un chips când mușcăm din el e mai puternic, cu atât mai mult ne place chipsul respectiv, arată cercetările în domeniu. Problema este că acest aliment atât de tentant vine "la pachet" cu o gamă întreagă de potențiale consecințe nefaste asupra sănătății. Consumul excesiv crește riscul apariției obezității, a hipertensiunii, a diabetului de tip doi și a bolilor de inimă.

(Sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2639 secunde