Litoralul, afacere bună

Cel mai bun început de sezon din ultimii trei ani

1076
1
Cel mai bun început de sezon  din ultimii trei ani - plajaeforienord381341152764-1341173371.jpg
Lucrurile par să meargă destul de bine pe litoral, îndeosebi în stațiunea Mamaia. Președintele ANAT România, Corina Martin, spune că litoralul nu a mai avut un așa început bun de vară de trei ani. "A crescut numărul de turiști pe litoral în acest moment față de anul trecut cu 20 la sută. Nu am mai avut un început de vară așa de bun de trei ani. De câteva weekend-uri avem grad de ocupare foarte mare în Mamaia", a declarat Corina Martin.

Se pare că și agențiilor de turism care vând litoralul le merge ceva mai bine. Președintele ANAT a precizat că a crescut, tot cu 20 la sută, și numărul turiștilor care vin pe litoral prin agenții.

Prețurile au crescut doar la recepție

Reprezentanții ANAT, prezenți sâmbătă la Mamaia pentru ședința trimestrială, au ținut să spulbere temerile conform cărora de la 1 iulie prețurile vacanțelor pe litoral cresc foarte mult. "Presa are această tendință ca atunci când ne apropiem de 1 iulie să spună că se majorează tarifele pe litoral. La recepție sigur cresc tarifele pentru că se intră în sezon. Pe măsură ce ne apropiem de vârful de sezon cererea este mai mare și cei care vin la recepție vor găsi tarife mai mari. Așa cum am spus întotdeauna, tariful de recepție este tariful fraierului, de aceea sunt și foarte puțini cei care vin la recepție. În general, merg către agenții. Tarifele la agenții nu cresc deoarece contractele între hotelieri și agenții sunt încheiate de anul trecut, iar în baza acestor contracte agențiile au publicat cataloage, broșuri cu tarifele așa cum le-au lansat în decembrie și ianuarie și nu se pot modifica", a explicat Corina Martin.

Potrivit acesteia, aproximativ 70 la sută dintre turiștii care vor sosi de acum încolo pe litoral au vacanțe achiziționate încă din lunile februarie - martie, prin programul Înscrieri Timpurii.

Vacanțe scurte prin agenții

Reprezentanții agențiilor de turism au subliniat și faptul, deoarece nu mulți știu, că acestea pot vinde chiar și o zi de vacanță, nu doar sejururi mari. Așadar, practic turistul poate evita să plătească tarifele destul de piperate de la recepție, pen-tru cazare, și asta deoarece agențiile au negociate din timp pachete mari, la prețuri mult mai bune, așa cum se întâmplă de altfel și în cazul atracțiilor turistice din zonă.

Constanța, promovată în Grecia

Cât de curând ANAT va încheia un protocol de colaborare cu Organizația Elenă de Turism pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști greci în România. Sunt vizate Capitala, ca city-break, Transilvania, Bucovina, dar și Constanța (nu litoralul).

Comentează știrea

Marius
2 iulie 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Taxa asta nu numai ca e foarte mare dar, in primul rind e extrem de OFENSATOARE PTR. CA E TILHARIE PE FATA.Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0968 secunde