€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Cei mai demonici bărbați ai istoriei. Un român, pe locul 4

Ştire online publicată Sâmbătă, 10 Decembrie 2011. Autor: Cuget Liber Online.
Pe listverse, site-ul cu liste și topuri de toate felurile, există un clasament al celor mai răi oameni din lume. Lista, scrie autorul ei, nu a fost întocmită în funcție de numărul morților, ci în funcție de brutalitatea acțiunilor.

Attila Hunul, pe locul 10, "sinonim pentru cruzime", este cunoscut pentru invaziile sale barbare. Este urmat, în clasament, de Maximilien Robespierre, liderul Revoluției Franceze, forța din spatele Terorii, când zeci de mii de oameni au fost executați prin ghilotină.

Ruhollah Khomeini, liderul iranian, este așezat pe locul 8, Idi Amin Dada, președintele Ugandei (regimul său a rămas cunoscut în istorie pentru abuzuri și crime, se estimează că în timpul lui au murit aproape 500.000 de oameni) - pe locul 7, Leopold II al Belgiei (de numele căruia se leagă moartea a 3 milioane de congolezi), pe locul 6, iar Pol Pot, liderul khmerilor roșii, pe locul 5.

Pe locul 4, înaintea acestor nume sângeroase ale istoriei, stă, oarecum surprinzător, Vlad Țepeș. "El este cunoscut pentru legendele pedepselor sale crunte, dar și pentru faptul că a constituit muza romanului lui Bram Stoker, Dracula", scrie autorul topului.

Sursa: Realitatea.net

"În România, el este privit ca un prinț cu un bun simț al justiției", adaugă acesta, enumerând torturile impuse de Vlad Țepeș.

Românul este urmat de Ivan cel Groaznic în listă și de Adolf Hitler. Cel mai rău om al istoriei este Stalin, potrivit celor de la Listverse. De numele lui se leagă între 10 și 60 de milioane de morți.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8549 secunde