Ce sporturi puteți să faceți în timpul sarcinii

296
Ce sporturi puteți să faceți în timpul sarcinii - facetisportintimpulsarcinii-1346450671.jpg
Activitatea fizică este foarte indicată în timpul sarcinii, dar fără excese. Exercițiile vă vor ajuta să vă simțiți mai bine, să dormiți mai bine, să nu vă îngrășați prea tare și chiar să aveți o naștere ușoară. 


Medicii recomandă practicarea înotului, pentru că mișcarea în bazin este benefică atât pentru mamă, cât și pentru copil. Înotul ameliorează durerea gleznelor umflate, precum și durerile de spate. 


Mersul pe jos, deși nu pare un sport, este foarte sănătos și tonifică mușchii. Însă nu trebuie să fie numai o plimbare lejeră, lentă, ci un mers destul de repejor, astfel încât să simțiți că vi se încordează mușchii. 


Exercițiile de streching vă ajută să vă găsiți echilibrul interior și să vă pregătiți pentru perioada de după naștere. Este bine însă ca astfel de activități să le faceți în cadrul unui club sau cu suprave-gherea unui antrenor. 


Mai nou, și yoga este recomandată femeilor însărcinate, dar cu restricție la anumite exerciții. 


Indiferent ce sport alegeți să faceți în timpul sarcinii, nu uitați să nu vă forțați prea tare și să beți multă apă. Beți cât mai multe lichide, dar nu sucuri acidulate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4972 secunde