Ce lucrări se fac în luna mai

256
Ce lucrări  se fac în luna mai - 7maigradinalucrari-1367937295.jpg
Această frumoasă perioadă a anului îmbie la o serie de lucrări, fie în grădină, fie pentru înfrumusețarea balconului sau a terasei. Iată ce activități spun specialiștii că se pot face în luna mai.

În grădină: La mijlocul lunii mai, când pământul este suficient de cald pentru a le proteja, trebuie să plantezi răsadurile de roșii, dar și de vinete. Dacă e încă frig la tine, fă-ți o mini-seră ori cumpăr-o făcută gata din comerț. Ai liber și la însămânțat fasole, dar și plante aromatice precum coriandrul și busuiocul. Atenție, grădina trebuie udată dimineața devreme sau seara, pentru evitarea șocului termic.

Supraveghează trandafirii: Sunt foarte sensibili în acest anotimp și există riscul să se umple imediat de purici.

Îngrijirea zmeurei. Taie primele buchete de flori ale tufelor de zmeură plantate în acest an, pentru a favoriza înrădăcinarea lor și înmulțirea frunzelor.

Pe balcon și terasă: Plantele ținute închise pe timp de iarnă își cer acum porția de aer. Atenție mare: nu le expune în curent, căci le poți termina. Udă-le puțin și pune-le îngrășăminte bine dozate. Și cactușii sunt foarte sensibili la schimbarea de aer, de aceea ar trebui puși întâi la semiumbră, pentru a se acomoda de la interior la exterior. Azaleea și orhideele trebuie însă plasate la umbră.

Plantele trebuie deparazitate! Căldura favorizează paraziții (purici, păianjeni roșii, musculițe albe). Înainte de a le trata, pune planta sub duș, insistând pe partea inferioară a frunzelor. Este timpul să scoți pe balcon sau pe terasă ghivecele cu flori pe care le-ai ținut în casă în timpul iernii. Schimbă pământul plantelor din ghivece și în cazul florilor care s-au dezvoltat mai mult, înlocuiește ghiveciul cu unul mai mare, pentru ca planta să se dezvolte corespunzător.

Pe balcon poți sădi în ghivece legume pentru salată, precum roșii, ardei sau plante aromatice, ca busuioc, mărar sau pătrunjel. Chiar și în ghiveci, aceste plante se vor dezvolta foarte bine. Merită efortul, căci în lunile de vară vei avea la îndemână legume pentru o salată răcoritoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru a-ți decora singur casa
Pagina a fost generata in 1.772 secunde