Ce legătură poate fi între bateria unui telefon și urină?

84

Articole recomandate

Nu este vorba despre o glumă. Probabil trecuți mai întâi pe la barul din colț, cercetătorii britanici aparținând laboratorului de robotică din Bristol s-au gândit la o modalitate pentru a converti lichidul galben-auriu rezultat în urma proceselor biologice normale ale organismului uman în combustibil pentru alimentarea telefonului mobil.

Cum funcționează

Lăsând la o parte etapa alimentării cu "combustibil", magia se petrece în interiorul unui dispozitiv care găzduiește culturi microbiene atent selecționate, capabile să consume și metabolizeze elementele organice conținute în lichid - proces din care rezultă generarea de electricitate. Energia astfel obținută poate fi colectată cu un acumulator pentru folosire ulterioară, sau trimisă direct telefonului mobil pentru încărcarea acumulatorului conținut în acesta. Potrivit echipei de cercetători, prototipul pilei de combustibil activate cu urină generează suficient de multă energie pentru a permite trimiterea unui mesaj SMS, navigare pe internet sau inițierea unui scurt apel telefonic.

În ciuda capacității limitate de generare a energiei, raportată la dimensiunea celulei de combustibil și cantitatea de urină necesară, instalațiile de generare a electricității pe bază de combustibil microbian sunt totuși avantajate de abundența materiei prime folosită drept combustibil. Aplicat la scară largă, spre exemplu folosind toaletele amplasate în spații publice, sistemul cu celule de combustibil alimentate cu urină ar putea contribui la reducerea facturilor la energie pentru sistemele de iluminat, sau furnizarea de energie electrică comunităților defavorizate de pe continentul african.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.3906 secunde