Ce greșeli facem atunci când gătim ouă ochiuri, poșate sau scrob

516
Ce greșeli facem atunci când gătim ouă ochiuri, poșate sau scrob - cegreselifacemcandgatimoua-1489755852.jpg
Fie că dorim să impresionăm partenerul cu un mic dejun perfect sau sigurul lucru din frigider este un carton cu ouă, este important să știm cum să gătim perfect fiecare tip de rețetă cu ouă. 


Iată căteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune ouă ochiuri, poșate sau scrob, notează Descoperă.


Dacă vrei să-ți iasă de fiecare dată niște ouă gătite impecabil, evită să faci următoarele greșeli.


Ouă prăjite
Atunci când prăjim un ou ochi, untul din tigaie ar trebui să fie încins, dacă acesta nu are o temperatură ridicată ouăle nu se vor prăji uniform.
Pentru a obține un gălbenuș moale în interior, dar gătit perfect în exterior, peste tigaie trebuie amplasat un capac. Acesta nu lasă căldura să se evapore, iar albușul și gălbenușul se vor găti, în timp ce partea de jos se va rumeni.


Ouă poșate
În oală ar trebui să fie suficientă apă pentru ca oul să aibă loc să plutească, de obicei apa trebuie să aibă aproape 8 centimetri adâncime. Dacă nu este suficientă apă, oul se va lăsa la fund și se va destrăma.


Ouă fierte
Ouăle care sunt fierte prea mult devin sfărămicioase și emit un miros sulfuros. Pentru a evita acest lucru, ouăle ar trebui încălzite treptat într-o oală. Oala trebuie amplasată pe aragaz cu focul la un nivel ridicat până când apa atinge punctul de fierbere. Oala trebuie luată de pe foc, iar ouăle trebuie lăsate în apă încă zece minute, pentru ca gălbenușul să fie ușor cremos, sau 14 minute, pentru ca gălbenușul să devină ferm.


Dacă ouăle nu vor fi transferate după timpul de gătire într-un bol cu gheață acestea vor continua să se gătească, de asemenea apa rece ajută la separarea membranei oului de coajă. 


Ouă bătute
Ouăle se coagulează rapid dacă nu sunt amestecate, acestea vor căpăta o consistență cauciucată. Pentru a preveni acest lucru, ouăle trebuie amestecate continuu în timp ce se gătesc. Ouăle bătute sau scrob ar trebui gătite la foc mic, pentru a nu se arde. Dacă sarea este adăugată în timpul procesului de gătire aceasta va scoate toată umiditatea din ouă. Condimentarea ar trebui făcută imdiat după gătire.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Cum și cât se fierbe fasolea uscată
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Pagina a fost generata in 1.7034 secunde