"Cazinoul în imagini de epocă", la Librăria "Dorian Gray"

192

Articole de la același autor

"Tomis Heritage Storytelling Evenings" sau "Cazinoul în imagini de epocă" este evenimentul care va avea loc, poimâine, 22 august, de la ora 18.30, la Librăria "Dorian Gray" din Constanța. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu dedicat Cazinoului, prin care Asociația "Arche" își propune să creeze o punte de dialog între principalele instituții implicate în gestiunea Cazinoului, angrenând de asemenea în dezbatere experți naționali și internaționali care pot oferi noi perspective de dezvoltare, atât pentru monumentul istoric, cât și pentru zona peninsulară a Constanței. Vor vorbi arhitectul Radu Cornescu, dar și alți specialiști.

★ ★ ★

Cazinoul este o clădire istorică din Constanța și unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului, fiind ridicat în anul 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910. Clădirea se află în centrul istoric al orașului, pe faleza din peninsulă, în vecinătatea bulevardului Regina Elisabeta.

Inițial, planurile au fost întocmite de către arhitectul Petre Antonescu, care proiectează o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradițiile artei românești. După terminarea fundațiilor, însă, planurile sunt schimbate, primăria încredințând modificarea lor unui arhitect de origine franceză sau elvețiană, Daniel Renard, care renunță la specificul stilului românesc, în favoarea unui stil Art Nouveau, sub influența cosmopolită a cazinourilor epocii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4883 secunde