Cât de proaspete trebuie să fie ouăle pentru prăjituri
Poate părea ciudat, însă pentru prepararea prăjiturilor nu este nevoie de ouă foarte proaspete. Potrivit GoodFood, ouăle puțin mai vechi sunt de preferat pentru prăjituri, deoarece sunt mai lichide și mai ușor de bătut.
Poți testa prospețimea lor. Dacă spargi un ou foarte proaspăt și îl lași pe o farfurie plată, vei observa că gălbenușul este ferm și stă ridicat pe albuș. Iar albușul stă în formă de cerc, are consistență vâscoasă și este înconjurat de foarte puțin lichid transparent. Fă același lucru și cu un ou mai puțin proaspăt și vei vedea că atât gălbenușul, cât și albușul capătă o consistență mai lichidă și ocupă mai mult loc pe farfurie (tind să se lăbărțeze). Dacă le păstrezi în frigider, ține minte să le aduci la temperatura camerei înainte să le folosești în prăjituri.
Poți testa prospețimea lor. Dacă spargi un ou foarte proaspăt și îl lași pe o farfurie plată, vei observa că gălbenușul este ferm și stă ridicat pe albuș. Iar albușul stă în formă de cerc, are consistență vâscoasă și este înconjurat de foarte puțin lichid transparent. Fă același lucru și cu un ou mai puțin proaspăt și vei vedea că atât gălbenușul, cât și albușul capătă o consistență mai lichidă și ocupă mai mult loc pe farfurie (tind să se lăbărțeze). Dacă le păstrezi în frigider, ține minte să le aduci la temperatura camerei înainte să le folosești în prăjituri.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 30 Aprilie 2013
Miercuri, 13 Februarie 2013
Marţi, 23 Octombrie 2012
Vineri, 13 Aprilie 2012
Luni, 26 Martie 2012
Luni, 26 Martie 2012
Luni, 27 Februarie 2012