Caravana "Gaudeamus Litoral". Puteți testa Laboratorul de Imaginar

336
Caravana

Articole de la același autor

În cadrul Caravanei "Gaudeamus Litoral", care va avea loc în perioada 11-15 august, în Piațeta "Perla" din Mamaia, veți putea experimenta și anul acesta Laboratorul de Imaginar - prima instalație interactivă ce transformă experiența cititului într-un spectacol de proiecții. Instalația, semnată de BRD și scenograful Adrian Damian, în parteneriat cu CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative), Aural Eye și TPS_Engage, presupune utilizarea căștilor neuronale pentru măsurarea undelor cerebrale și transformarea acestora în proiecții vizuale în funcție de intensitatea emoțiilor cititorului în momentul lecturii.


Organizatorii spun că Laboratorul de Imaginar este o instalație video interactivă compusă din căști neuronale, care captează undele cerebrale în timpul cititului, un dispozitiv pentru scanarea retinei, un dispozitiv de citire QR code, programare și mapare video. 


Toate acestea formează un sistem care interpretează datele, le codează și le transformă în proiecții vizuale, la care se adaugă dispozitivul care măsoară nivelul de atenție și cel de imaginație din timpul cititului. 


Anul trecut, peste 2.000 de vizitatori au trecut pragul Laboratorului de Imaginar și au putut vedea în timp real ce efect are cititul asupra creierului lor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.412 secunde