Cântec, joc și voie bună, în Piața "Ovidiu"

229
Cântec, joc și voie bună, în Piața

Articole de la același autor

Un alt eveniment desfășurat sub semnul Centenarului va avea loc sâmbătă, 25 august, începând cu ora 21.30, în Piața "Ovidiu", pe o scenă montată special în acest scop, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Potrivit organizatorilor, spectacolul unește laolaltă muzica, poezia, tradițiile, dansul popular, dansul contemporan și artele vizuale într-un produs de o importanță culturală deosebită. 


Cu această ocazie, o serie de artiști vor urca pe scenă pentru a încânta publicul. Spre exemplu, Asociația "Orchestra Simfonică" din București va aduce anul acesta, la Constanța, instrumentiști din toată România, într-o formulă nouă, extinsă și creată special pentru acest eveniment. În același timp, asociația vine cu un repertoriu bogat, plecând de la muzica clasică românească și ajungând la muzica populară, tradițională, specifică României. 


Așadar, alături de sopranele și tenorii invitați, se vor afla cunoscuți cântăreți de muzică populară românească, ce vor cânta acompaniați de o orchestră simfonică de mari dimensiuni. Organizatorii spun că invitatul special al acestui eveniment este violonistul Gabriel Croitoru, care va aduce la malul mării celebra vioară a maestrului George Enescu. 


În afară de acest artist, veți avea prilejul să o ascultați pe soprana Irina Baianț, care a cucerit Europa cu talentul și frumusețea ei. Alți invitați sunt naiștii Gheorghe Rizea și Ruxandra Pitulice, amândoi foști elevi ai maestrului Gheorghe Zamfir, artiști ce vor face trecerea de la repertoriul clasic la cel popular. 


Apoi, în coregrafia maestrului Horațiu Cherecheș, baletul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța va însoți orchestra și va întrupa spiritul unor compoziții muzicale românești celebre. 


Un alt invitat este maestrul Dinu Iancu Sălăjanu, care va interpreta într-o manieră elegantă celebrele cântece din care răzbate puternic spiritul românesc, ce vă vor ajunge direct la inimă: "Treceți batalioane române Carpații", "Așa-i românul", "Noi suntem români" etc. Alături de Dinu Iancu Sălăjanu vine cântăreața de muzică populară Veta Biriș și artista dobrogeană Aneta Stan. 


Pe scenă vor mai urca în jur de 100 de dansatori din ansamblurile populare constănțene. Chiar dacă se află în vacanță, actorii Teatrului de Stat din Constanța vor interpreta și ei operele lirice ale marilor poeți români. În plus, actorii păpușari constănțeni vor da viață unor marionete de mari dimensiuni. 


În tot acest timp, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va fi videomapat, iar proiecțiile ce se vor derula pe suprafața clădirii vor ilustra scenarii ale Centenarului Marii Uniri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6716 secunde