Azi gătim orezul în stil chinezesc

399
Azi gătim orezul  în stil chinezesc - orezchinezesc-1484754065.jpg

Articole recomandate

Orezul este mâncarea de bază a chinezilor. Cu toate acestea, rețetele lor minunate au fost împrumutate de majoritatea popoarelor care au dat de gustul bunătăților asiatice. 


Pentru a găti "orez prăjit în stil chinezesc" avem nevoie de următoarele ingrediente: 200 g orez, 400 g piept de pui dezosat, 6 linguri sos de soia, 250 g ciuperci, 1 ardei gras, 1/2 legătură ceapă verde, ulei, 1 lingură ghimbir ras, 4 linguri sherry, sare, piper.


Se fierbe orezul în apă cu puțină sare timp de 15-20 de minute în funcție de tipul de orez folosit. Pieptul de pui se tăie fâșii și se marinează în sosul de soia la rece. 


Ciupercile curățate și spălate se taie felii, ardeiul se taie cubulețe și ceapa rondele. Se scurge carnea de pui din sosul de soia și se prăjesc în ulei aproximativ 5-6 minute într-o tavă (de preferat tavă Wok). 


Apoi se scoate carnea și se păstrează caldă. Tot în ulei în tavă Wok se prăjesc legumele la foc iute timp de 3-4 minute. Apoi se adaugă ghimbirul, sherry-ul și restul de sos de soia rămas de la marinat. Se adaugă fâșiile de piept de pui, orezul, se condimentează cu sare și piper, apoi se încălzește din nou tot amestecul, potrivit retete-bucatarie.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Salată de boeuf aromată
Luni, 16 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Zacuscă rapidă de vinete
Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Cu ce se combină carnea de pui
Pagina a fost generata in 2.5839 secunde