Aventură off-road, pe dealurile de la poalele Cetății Enisala

390
Aventură off-road, pe dealurile de la poalele Cetății Enisala - enisala-1503665067.jpg

Articole de la același autor

Nu toți turiștii veniți pe litoralul Mării Negre sunt dispuși să se "prăjească", zile întregi, pe nisipul ars de soare. Cei dornici de senzații tari au de unde alege alt tip de petrecere a vacanței, iar o aventură off-road pe dealurile de la poalele Cetății Enisala trebuie neapărat prinsă în "jurnalul de bord".

Bolizii cu motoare puternice, indiferent că sunt pe două sau pe patru roți, sunt pregătiți să satisfacă orice gusturi. Motociclete, ATV-uri și mașini speciale de teren îi așteaptă pe turiști să pornească într-o expediție de câteva ceasuri, de neuitat. Căldura și praful sunt adversari pe măsură, dar pentru cei pasionați de fenomen sunt amănunte nesemnificative.

Și, dacă tot ați ajuns în acest colț al Dobrogei, în zona lacurilor Babadag și Razelm, faceți-vă timp și urcați și în vârful dealului, pentru a vizita cetatea și a admira priveliștea de sus.

"Cetatea Enisala a aparținut Imperiului Roman și, mai apoi, Imperiului Bizantin. Aici, se găsesc cele mai mari necropole getice din țară. Scopul construirii cetății a fost unul militar și de supraveghere, având în vedere că, în acele vremuri, lacul Razelm era un golf la Marea Neagră. După secolul al XV-lea, din cauza formării suprafețelor nisipoase care acum separă lacul de mare, cetatea și-a pierdut treptat din importanța strategică și a fost abandonată", ne explică ghidul pe care l-am întâlnit la intrarea în cetate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6001 secunde