Avantajele și dezavantajele suzetei la copii

122
Avantajele  și dezavantajele suzetei la copii - bebelussuzeta-1374840131.jpg

Articole recomandate

Suzeta este un articol extrem de iubit de aproape toți bebelușii. Încă din burtică bebe își suge degetele pentru confortul său emoțional. Acest gest este un instinct natural și extrem de important care îl ajută pe bebe să se hrănească imediat ce vine pe lume. Având acest lucru în vedere este clar faptul că suzeta este un instrument comun oferit micuților pentru a-și menține starea de liniște și confort.

Cele mai multe mămici apelează la suzetă pentru că știu efectele "minune" pe care aceasta le are asupra bebelușului. Mămicile știu că uneori bebe nu vrea neapărat să mănânce, ci doar pentru plăcerea suptului în sine. Aici intervine suzeta! Totuși cât de benefică este aceasta pentru copiii noștri și mai ales cum și când renunțăm la ea?

Avantajele folosirii suzetei

Un prim avantaj al suzetei poate fi dat chiar de rolul de calmare și liniștire pe care îl oferă bebelușului. Atenție însă! Nu toți copiii iubesc suzeta! Folosite în timpul somnului suzetele sunt asociate în studii cu un risc scăzut de moarte subită la bebelușii de până la 6 luni. O suzetă poate fi aruncată, însă degetele micuțului nu! Există mămici care nu apelează la suzetă și îl lasă pe cel mic să își sugă degetele. Acest obicei poate să dureze până la vârsta de 2-4 ani pentru că degetul preferat al micuțului este tot timpul cu el.

Dezavantajele folosirii suzetei

Dacă vrei să îi oferi micuțului tău un program de masă regulat, o suzetă poate să intervină negativ în acest proces. Aceasta poate să provoace confuzie cu privire la corecta semnificație a sânului. Trebuie să știi că suzeta creează un obicei și poate duce la dependență. Dacă puiul tău este obișnuit să doarmă cu suzeta în gură iar aceasta îi cade în timpul nopții este de așteptat ca cel mic să se trezească fără ea și să înceapă să plângă.

(sursa:www.sfatulparintilor.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4428 secunde