Au fost decernate premiile Saloanelor Dobrogei

665
Vineri, la Muzeul de Artă au fost decernate premiile Saloanelor Dobrogea, instituția găzduind expoziția omonimă deschisă în luna decembrie a anului trecut, care a cuprins lucrări de pictură, grafică, sculptură, instalații și obiecte realizate de artiști din Constanța și Tulcea.
În prezența reprezentanților și membrilor Uniunii Artiștilor Plastici filiala Constanța și a directorului Muzeului de Artă, s-au citit numele premianților, dar s-a discutat, de asemenea, despre planurile expoziționale pentru acest an.
Astfel, au fost premiați artiștii constănțeni Mirela Dimcea, Daniela Călcâi, Filiz Velula și Lelia Rus Pârvan și tulcenii Adrian Pal Jr., Irina Oancea, Veronica Luchian și Bogdan Ene.
La solicitarea conducerii Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici, Consiliul Județean Constanța și Fundația Fantasio au oferit o sumă de bani pentru premii, fiecare dintre artiști primind câte 250 lei.
Comisia de jurizare din Constanța a fost compusă din Aurelian Broască, Florin Ferendino, Marieta Besu, Eugenia Leca Botezatu și Mihaela Iolanda Manolescu, iar din comisia filialei Tulcea au făcut parte Maria Pelmuș, Radu Barău, Radu Brasvanof și Viorel Poiată.
Următorul eveniment programat la Muzeul de Artă este expoziția de pictură a lui Aurelian Broască, ale cărui lucrări vor putea fi admirate începând cu 6 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Week-end cultural, la malul mării
Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Locuri cu reputație BRRR!!!
Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Supă de pere și praz
Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : "Vreau să fiu protejată de lumea rea!"
Pagina a fost generata in 1.9439 secunde