Amenajarea exterioară a casei, un test dificil!

948
Amenajarea exterioară a casei, un test dificil! - 27iuniefondamenajariexter-1372342007.jpg

Articole recomandate

Paradoxal, frumusețea casei la exterior este mai greu de menținut decât cea din interior. De aceea, calitatea materialelor de costrucție folosite, a finisajelor, a amenajării terasei, a curții sunt vitale.

Personalitatea fațadei

Fără doar și poate, frumusețea și personalitatea unei case este dată de fațada acesteia. Specialiștii casamea.ro consideră că profilele profesionale de exterior – fie că este vorba despre ancadramente, ferestre și uși, glafuri ferestre, frontoane, brâuri decorative sau coloane și pilaștri, toate sunt în măsură să confere personalitate fațadei. În plus, profilele de fațadă (sau exterior) își găsesc locul unic în arhitectura unui imobil prin puternicul impact vizual, accentuând stilul și forma fațadelor.

Iar ancadramentele ajută la accentuarea stilului prin personalizarea exteriorului ferestrelor, făcând din acestea unul din elementele de atracție vizuală. Sfat! Dimensiunea ancadramentului folosit se alege în funcție de mărimea, formatul și numărul ferestrelor de pe fațadă.

Preluarea apei pluviale

Solbancurile sunt elemente decorative de arhitectură care, pe lângă rolul lor decorativ au și unul practic, extrem de important, în sensul că preiau apa de ploaie de pe pervazul ferestrei și, cu ajutorul picurătorului, o împiedică să se scurgă direct pe fațadă. Se montează în partea inferioară a ferestrei, deasupra lor montându-se blatul ferestrei (ce poate fi din marmură, PVC, tablă ș.a.).

Ca și ancadramentele, glafurile de exterior se aleg în funcție de proporțiile ferestrelor, de mărimea fațadei, de celelalte elemente de pe fațadă, precum și de linia estetică dorită.


Terasa exterioară, alt punct nodal

Terasa casei sau, dupa caz, balconul unui apartament constituie locul ideal pentru momentele de relaxare pe timp de vară. În funcție de preferințe și de spațiul disponibil putem amenaja pe terasă ori în balcon un loc de citit, de luat masa, un colț de relaxare, un loc pentru grătar, o mică grădină cu flori etc.

Iată câteva elemente esențiale în amenajarea unei oaze de relaxare și răsfăț pe terasa casei ori în balconul apartamentului.

În primul rând ar trebui să ne ocupăm de finisajele terasei. Pentru o întreținere mai ușoară este recomandată placarea cu gresie sau dușumea din lemn rezistentă la umezeală și raze UV. O ambianță specială se poate obține prin placarea unui perete cu piatră decorativă, naturală sau reconstituită.

Montarea unei copertine

Dacă terasa este descoperită, se poate monta o copertină fixă ori retractabilă, care va umbri și va proteja terasa de razele directe ale soarelui și de ploi. O alternativă mai ieftină, dar nu la fel de rezistentă și comodă, este montarea unei umbrele de soare. O altă soluție de acoperire și umbrire a terasei este con-struirea unei pergole din lemn.

Mobilierul pentru terasă

Trebuie să fie comod, rezistent la umezeală, praf și raze UV. Dintre variantele disponibile în maga-zinele de profil se recomandă mobilierul de plastic (cea mai ieftină soluție), cel din lemn, mobilierul împletit din ratan sau imitație de ratan, piese din metal sau din fier forjat. Alegerea mobilierului se va face însă în funcție de bugetul disponibil, dar și de stilul de amenajare a terasei. De exemplu, pentru o terasă modernă se pot alege piese de mobilier din lemn, plastic sau metal cromat cu elemente din sticlă, iar pentru o terasă amenajată în stil rustic, provence sau country se vor alege piese din lemn sau din fier forjat, eventual cu urme de patină și uzură.

O piesă de rezistență a terasei este și masa, împreună cu scaune sau fotolii. Dacă terasa este mare, se poate alege un set de canapele de exterior și câteva șezlonguri. Iar dacă spațiul vă permite, puteți amenaja și un colț de grătar mo-dern electric sau pe gaz, care nu scoate fum.

Cum accesoriile utile și decorative trebuie să fie nelipsite, se poate opta pentru pernuțe decorative moi, lumânări și flori în ghivece frumos colorate și, de ce nu, covoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Iunie 2013
Stire din Diverse : Regulile curățeniei perfecte
Pagina a fost generata in 1.4917 secunde