Ambasadorul SUA, invitat de onoare la Centenarul Moscheii Carol

4445
Ambasadorul SUA, invitat de onoare la Centenarul Moscheii Carol - 13185672496b3160f957f0109d9b380d.jpg
În cadrul vizitei efectuate la Constanța, săptămâna trecută, de către ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, diplomatul american a avut o întâlnire și cu liderul comunității musulmane din România, Muftiul Cultului Musulman, Muurat Iusuf. Discuțiile s-au purtat la noul sediu al Muftiatului, în prezența liderilor comunităților turcă și tătară din România, respectiv Aledin Amet, deputat, și Varol Amet, președinte, din partea UDTTMR, și Iusein Ibram, Fedbi Osman și Ervin Ibraim, deputat, președinte și secretar general la UDTR.
Au fost abordate probleme referitoare la comunitățile de musulmani din România și Statele Unite, dar și despre posibilele viitoare proiecte între musulmanii din țara noastră și cei din SUA.
Vizita de la Constanța a fost al doilea eveniment pe care ambasadorul american l-a dedicat comunității musulmane din România, după ce începutul mandatului diplomatic a fost marcat de tradiționala cină de iftar de anul trecut, organizată de proaspătul numit la vremea aceea ambasador, chiar la sediul reședinței diplomatice.
"Faptul că Excelența Sa a organizat, la începutul misiunii sale diplomatice, cina de iftar, dovedește că politica Statelor Unite nu a fost, nu este, și nu va fi opozanta religiei islamice și adepților acesteia, ci dimpotrivă, politica SUA respectă valorile islamice", a declarat muftiul Muurat Iusuf.
În cadrul vizitei de săptămâna trecută de la Constanța, ambasadorul american a vizitat și Moscheea Carol, locaș care anul acesta împlinește 100 de ani.
În acesta context, muftiul Muurat Iusuf i-a adresat ambasadorului Mark Gitenstein, încă de pe acum, invitația la evenimentele organizate cu prilejul Centenarului Moscheii Carol, manifestări programate a avea loc pe data de 1 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5998 secunde