Alungă stresul prin tehnici simple

162
Alungă stresul prin tehnici simple - stres-1379078656.jpg
Trăim într-un secol al vitezei: ne stresăm pentru că vrem ca totul să fie făcut repede, ca la carte, profitabil, și este aproape inevitabil să nu fie așa. Potrivit specialiștilor, stresul ocupă un loc fruntaș în clasamentul obiceiurilor care ne omoară încet, dar sigur. Iată ce trebuie să faci pentru a te elibera de tensiune.

Relaxează-te după placul tău. Atunci când simți că stresul îți controlează viața, trebuie să știi că în corpul tău se produce o cantitate mai mare de cortizol, denumit și hormonul stresului. Acest hormon ne poate induce senzația că avem nevoie de mâncare sărată și dulce. Consumate în exces, dulciurile și alimentele sărate nu fac bine sănătății, în general. Găsește o modalitate să te relaxezi, care să fie pe placul tău. Unele persoane se plimbă cu bicicleta, altele joacă tenis ori alte sporturi agreate. Poate ție îți place să vezi filme sau să vizionezi piese de teatru. Indiferent ce îți face plăcere, nu amâna tratamentul.

Nu mânca fără să-ți fie foame. De obicei, când suntem stresați, avem tendința să consumăm alimente în exces, pentru a suprima emoțiile negative, cum ar fi teama, frustrările. Există și alte modalități de a alunga stresul:

- În perioadele în care grijile ne copleșesc, cel mai bine este să apelăm la prieteni. Ieșirile sau discuțiile cu persoanele apropiate pot face mult bine psihicului;

- Prin mișcare uiți de stres. Obișnuiește-te să-ți faci un program de exerciții fizice. Este una dintre cele mai sigure modalități de a te elibera de stres. În timp ce corpul este solicitat, endorfinele dau o stare de bine întregului organism;

- Dacă problema persistă, apelează la ajutorul unui specialist. Discuțiile cu o persoană specializată pot reduce nivelul de stres într-un timp mai scurt, decât dacă încerci de unul singur să te eliberezi de energia negativă.

Schimbă-ți puțin atitudinea asupra vieții. Dacă ești o persoană care vede cu ușurință partea pesimistă din fiecare situație, este indi-cat să îndrăznești să visezi că lucrurile pot lua adesea o turnură favorabilă. Răspunde pozitiv inițiativelor care vor să te scoată din carapace și evită să te izolezi de societate.

(Sursa: www.clicksanatate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cele mai dăunătoare obiceiuri zilnice
Miercuri, 11 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Mâncăruri care alungă stresul
Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Învață să alungi stresul!
Vineri, 09 August 2013
Stire din Diverse : Cum să atenuezi stresul la muncă
Sâmbătă, 06 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum poate  fi ajutat un copil dificil
Joi, 01 August 2013
Stire din Fun : Stresul din căsnicie
Pagina a fost generata in 1.7175 secunde