Ajutați crizantemele să se dezvolte armonios

2847
Ajutați crizantemele  să se dezvolte armonios - 12septcrizantema06b-1378985642.jpg

Articole recomandate

Toamna este anotimpul crizantemelor, care, înflorite, răspândesc peste tot parfumul lor unic. Încă din septembrie, sunt peste tot, în spațiile publice, în grădinile sau chiar în brațele oamenilor.

Cei care le-au plantat în propriile grădini, ar trebui să știe că tufele de crizanteme se separă pentru a circula mai bine aerul printre ele și pentru a se dezvolta armonios. Deoarece cresc abundent, sub formă de tufe bogate în flori, primii boboci de crizantemă trebuie rupți atunci când apar prea mulți, deoarece astfel planta se va dezvolta mai armonios.

Fertilizarea crizantemelor se face numai până în luna august și cam o dată pe lună, cu un fertilizant sub formă de spray, care se găsește în comerț.

Tunderea crizantemei nu se face toamna, în cazul crizantemelor de grădină, deoarece crengile uscate au rolul de a o proteja de frig pe toată durata iernii. Primăvara, însă, după ce a trecut înghețul, puteți tunde câțiva centimetri din vârfurile crenguțelor, astfel încât crizantema să se dezvolte cât se poate de frumos și armonios.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Florile lunii septembrie
Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru recondiționarea mobilei
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Pagina a fost generata in 1.5519 secunde