Utilizatorii ce rulează sisteme Microsoft mai vechi se pot aștepta la atacuri deosebit de periculoase

Adio, suport pentru Windows XP SP2!

713
Adio, suport pentru Windows XP SP2! - 0493c439007527ed11cfe7fccf300292.jpg
Marți, 13 iulie a.c., Microsoft a emis ultimul patch de securitate pentru sistemele de operare Windows XP Service Pack 2 și Windows 2000. Microsoft a oprit, de asemenea, acordarea de suport pentru aceste sisteme. Întrucât există încă sute de mii de companii și de consumatori casnici care utilizează aceste sisteme, G Data se așteaptă la o creștere a atacurilor pe aceste sisteme de operare.
"Fără niciun alt patch de securitate pentru vulnerabilitățile noi descoperite, aceste atacuri se anunță a fi extrem de periculoase pentru utilizatori. Îi sfătuiesc, prin urmare, pe aceștia să-și actualizeze sistemele, așa cum sugerează Microsoft. În ultimă instanță, aceștia pot descărca și instala Windows XP Service Pack 3. Este gratuit și, cu acest Service Pack, utilizatorii pot primi în continuare suport și patch-uri de securitate de la Microsoft până în aprilie 2014", spune Eddy Willems, Security Evangelist la G Data.
Utilizatorii de Microsoft XP SP2 și Windows 2000 pot descărca și instala Microsoft XP SP3 sau pot face un upgrade al sistemului de operare la Windows Vista/Windows 7.

Ce înseamnă Windows fără asistență?
O versiune de Windows căreia nu i se mai acordă asistență nu va mai primi actualizări de software de la Windows Update, informează site-ul oficial Microsoft. Update-urile includ actualizări care pot contribui la protejarea computerului de viruși dăunători, programe spion și alte tipuri de software rău intenționat, care vă pot fura informațiile personale. De asemenea, Windows Update instalează cele mai noi actualizări de software pentru a îmbunătăți fiabilitatea Windows: de exemplu, drivere noi pentru hardware și altele.
"Întotdeauna este bine să instalați cele mai recente pachete service pack de la Microsoft pentru versiunea dvs. de Windows. Aveți posibilitatea să le descărcați și să le instalați prin Windows Update", potrivit Microsoft.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Iulie 2010
Stire din Diverse : Supă de mazăre cu pui
Pagina a fost generata in 2.2358 secunde