Adevărul despre Moș Crăciun, ținut… la secret de părinți?

254
2
Adevărul despre Moș Crăciun, ținut… la secret de părinți? - adevarmos-1419007592.jpg

Articole recomandate

Nu încape îndoială, în cazul copiilor, magia despre Moș Crăciun merită întreținută cât mai mult timp posibil. Însă, părinții nu trebuie să uite că tot va veni ziua când copilul va începe să se îndoiască de existența lui.
Psihologii sunt de părere că unii părinți provoacă fără rost această etapă, și numai de teama posibilității ca alți copii, de aceeași vârstă, să râdă de ai lor că nu sunt suficient de informați pe această temă. Indiferent de felul cum procedează părinții, potrivit Ghidul.părinților.ro, vârsta medie până la care majoritatea copiilor cred în magia Crăciunului este undeva în jurul a 7 – 9 ani. Este adevărat, mulți părinți care mizează pe precocitatea pruncilor se decid pe nepusă masă și fără să le dezvăluie această minciună frumoasă despre Moș Crăciun. Psihologii trag însă un semnal de alarmă: Dacă un copil nu este pregătit pentru o asemenea veste, experiența poate fi neplăcută și cu siguranță nu o va uita. 


Vârsta îndoielilor
Copilul se hrănește cu ceea ce vede, aude și înțelege, pe măsura vârstei pe care o are. Însă, pe măsură ce crește, el nu mai primește pe nemestecate informațiile, ci încearcă să-și facă propria idee despre ele. Așa că, la această vârstă, ar fi bine ca părinții să nu le… vândă inepții și tot felul de explicații nerealiste, cum sunt, de exemplu, cele legate de Moș Crăciun, oricât de plăcută ar fi magia acestuia și, probabil, dorința copilului de a mai crede, măcar un pic, în această frumoasă poveste. Cu alte cuvinte, atunci când micuțul vă întreabă dacă Moș Crăciun există cu adevărat, în acel moment, dacă ajungeți la concluzia că este pregătit să audă adevărul, îl întrebați pur și simplu ce crede el? Dacă auziți că Moș Crăciun există în viziunea lui, ideal ar fi să-l încurajați și să-i spuneți că, deși mai sunt oameni care nu cred, important este ce credem noi și că o să-l așteptăm la fel și anul acesta pe Moșul. Dacă, în schimb, vă spune că nu-i adevărat, pare pregătit să audă adevărul. Iar dumneavoastră, ca părinți, va trebui să valorificați acel moment și să-i confirmați, cu tact și diplomație, ceea ce el gândește. 


Comentează știrea

liviu
20 decembrie 2014
Lucreaza de acasa

Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

afacere
20 decembrie 2014
Oportunitate

Compania Internationala «LANDFORD LIMITED» a dezvoltat un concept unic de a face o afacere, datorită proiectului "Auto Empire Group». Succesul în acest proiect depinde de activitatea partenerilor,avand intenția de a dezvolta proiectul Auto Empire Group și informarea tuturor despre această oportunitate unică de a achiziționa o mașină de prestigiu și de a obține un profit frumos Planul de marketing este format din două programe care se bazează pe trei matrici indivizibile cu șapte poziții. Principalul avantaj al acestui plan de marketing este că plățile sunt efectuate în diferite stadii de progres al partenerilor. Pentru detalii scrie mail cu titlul AEG la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
Stire din Fun : Cadoul perfect de Crăciun
Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri interesante pentru Crăciun
Pagina a fost generata in 1.7929 secunde