Actori și critici. Surprizele Galei HOP de la Costinești

316
Actori și critici. Surprizele Galei HOP de la Costinești - actori-1531931973.jpg
Actorii înscriși la Gala Tânărului Actor - HOP au, și în acest an, susținerea colegilor teatrologi. Revista THESPIS este locul ideal pentru criticii de teatru de mâine să-și exerseze aptitudinile și spiritul critic în cadrul unui eveniment ofertant, cu un "material de lucru" bogat pentru tot ce le trece prin cap în ale scrisului. 


După ce, în ultimii doi ani, revista THESPIS i-a avut ca oaspeți pe tinerii critici de teatru absolvenți ai Universității de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București și ai Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, anul acesta a venit rândul a patru tineri de la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș. Vor fi reportaje, interviuri, cronici despre atmosfera de la audițiile din București și din timpul celor patru zile de concurs de la Costinești. 


"La fiecare ediție a Galei HOP, reprezentanții departamentelor de teatrologie din universitățile de specialitate vor avea ocazia și șansa să reflecte și să dezbată fenomenul artistic, să își exerseze pana pe noi, actorii, contribuind astfel la redefinirea relației actor - critic", a declarat directorul artistic al Galei HOP 2018, Miklos Bacs. 


Gala Tânărului Actor - HOP, program permanent al UNITER și singular în peisajul festivalier autohton, este un concurs care are ca scop promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic. 


Evenimentul va avea loc, în perioada 3-6 septembrie, la Costinești. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.4519 secunde