4 Minuni ale Lumii Antice

354

1. Marea Piramidă din Giza
Dintre toate minunile lumii antice, deși este cea mai veche minune, această construcție este singura care s-a păstrat până în prezent. Construită de egipteni în jurul anului 2550 î.Hr., această construcție mai este numită și "Piramida lui Kheops", întrucât i-a servit drept mormânt acestui faraon.

2. Grădinile Suspendate din Babilon
Dintre toate cele 7 minuni ale lumii antice, această construcție este singura a cărei existență nu a fost încă dovedită 100 %. Construite de babilonieni în jurul anului 600 î.Hr., se pare că aceste grădini create artificial ar fi fost o construcție compusă din mai multe terase suprapuse, retrase succesiv, pe care erau amenajate grădini cu o vegetație luxuriantă.


3. Templul zeiței Artemis din Efes
Din acest edificiu antic grec – cunoscut și ca "Templul Dianei" – nu au rămas decât fundația și puține relicve. Cu excepția acoperișului, întregul templu a fost construit din marmură. Terminat în anul 550 î.Hr., acest templu (situat azi în Turcia) a fost construit timp de 120 de ani. În interiorul templului se află statuia de 2 m a zeiței Artemis, acoperită cu aur și argint.

4. Statuia lui Zeus din Olympia
Această statuie a fost sculptată în anul 435 î.Hr. de Phidias, cunoscut și pentru realizarea statuii din templul Partenon de pe colina Acropolis din Atena. Statuia lui Zeus a fost executată în mod asemănător, în tehnica chryselephantina, din lemn îmbrăcat în foi de aur și cu plăci de fildeș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.381 secunde