Zona Peninsulară din Constanța, platou pentru actorii de la Hollywood

Luni, 14 Septembrie 2015, 19:35
3209
Zona Peninsulară a Constanței se va transforma, timp de câteva zile, într-un adevărat platou de filmare. Noomi Rapace, Glen Close și Willem Defoe, trei staruri hollywoodiene, vor filma la Constanța, în portul Tomis și în zona veche. Filmul va fi un Science Fiction, care va rula în cinematografe anul viitor. Săptămâna viitoare, celor trei actori li se vor alătura și starurile Sir Ben Kingsley, Sir Patrick Stewart și Stanley Tucci.

Dacă inițial producătorul, Raffaela de Laurentiis, gândise doar două ore de filmare la Constanța, după o vizită în Peninsulă scenariul s-a schimbat, iar filmările se vor întinde acum pe două săptămâni.

Peste 150 de membri ai staff-ului se vor instala la Constanța începând de astăzi, 15 septembrie, și vor filma în zona veche a orașului, pe Str. Nicolae Titulescu și pe Stradela Vântului. Producția hollywoo-diană "What happened to Monday" va face cunoscută zona veche a orașului lumii întregi.

Norvegianul Tommy Wirkola este regizorul filmului. El este cunoscut pentru realizarea peliculei "Vânătorii de vrăji-toare".

Și constănțeni au fost selectați ca figuranți. Bebeluși, femei gravide, dar și copii cu vârste între 4 și 14 ani din Constanța vor apărea în film. Toți figuranții care vor participa la filmări în perioada 16 - 23 septembrie vor fi plătiți. Actorii vor fi cazați la hotelurile Ibis și Palas, din zona peninsulară a orașului, iar starurile se vor instala, din 15 septembrie, în hotelul Vega, din stațiunea Mamaia.

Mai mult, întreg traficul din zona Peninsulară va fi restricționat, iar la finalul filmărilor echipa de producție va transmite constănțenilor și autorităților locale mulțumiri în limba română.

Povestea unor părinți cu șapte fete

"What happened to Monday" vorbește despre povestea unor părinți cu șapte fete identice într-un stat care decide ca nicio familie să nu aibă mai mult de un copil. Părinții decid să le scoată din casă pe rând pentru a ascunde numărul surorilor și le numesc după zilele săptămânii. Totul se precipită în momentul în care fata cu numele Monday dispare.

Bogdan Moncea, director marketing Castel Film, ne-a declarat că orașul Constanța a corespuns cerințelor scenariului: "Ne-am bucurat de sprijinul autorităților locale. Noi am venit cu propunerea ca acțiunea să se desfășoare în orașul vechi, iar scenograful a fost încântat de zonă. Se vor folosi figuranți din orașul dumneavoastră. "

La rândul lui, Dan Cojocaru, directorul Direcției Județene a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța, a declarat că este extraordinar că un film hollywoodian se filmează în orașul de la malul mării: "Vor fi mulți figuranți constănțeni. În funcție de viziunea regizorului, este posibil ca o figură de copil, adult să fie adusă în prim-plan și astfel să devină cunoscut. Până nu vor începe filmările nu vom ști, dar noi sperăm ca unul de-al nostru să apară pe marele ecran măcar o secundă. În plus, este o ocazie extraordinară de a ne promova orașul vechi. Grație acestui film, se va auzi de orașul Constanța în toată lumea."

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3576 secunde