Ziua Z pentru profesorii constănțeni care se doresc directori

815
Ziua Z pentru profesorii constănțeni care se doresc directori - fondziuaz-1476204740.jpg

Articole de la același autor

Declarată cea mai grea probă din cele trei câte numără concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, proba scrisă de astăzi, programată a avea loc la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" începând cu ora 10, a fost precedată de alte emoții. 


Nu mai departe ieri, o mare de profesori constănțeni, peste 300, s-au aflat în sala de mare a Palatului Copiilor din Constanța, pentru a afla dacă vor face parte din comisiile care îi vor supraveghea astăzi pe mulți dintre actualii directori. Procedura a durat doar 25 de minute, pentru a afla numele celor 50 de profesori asistenți supraveghetori trași la sorți. 


Restul vor face parte din comisiile de corectare a lucrărilor, care, așa după cum prevede metodologia, sunt formate din doi profesori numiți de fiecare consiliu de administrație al unității de învățământ, doi reprezentanți ai autorității locale și un inspector școlar. Întrebată cum i se pare postura de a corecta lucrarea actualei sale directoare, una dintre profesoare ne mărturisea ieri: "Să fim serioși! Ce corectură vom face unui test grilă?". 


Reamintim că, pentru acest concurs, au fost depuse 238 de dosare, dintre care au fost validate 225, restul fiind respinse pe diferite motive. 


"În sala 10 s-a adunat «crema» învățământului?" 


Proba scrisă din cadrul concursului durează maximum 120 de minute, iar evaluarea va fi făcută în aceeași zi, începând cu ora 12.30. Accesul candidaților în săli se face în intervalul 9-9.30, iar cei care nu sunt prezenți în sala de concurs la momentul deschiderii plicurilor cu subiecte pierd dreptul de a participa la concurs. Candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea testului, pe baza unei declarații, predă testul și părăsește sala după cel puțin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte, consi-derându-se retras. 


Ieri, după afișarea repartizării candidaților pe săli, au apărut și primele reacții, în sensul că sala cu numărul 10 pare să fi adunat "crema" învățământului constănțean, aici urmând să fie colegi… de clasă actualii directori de la Colegiul "Mircea", Liceul "Ovidius", Liceul "Decebal", Colegiul "Eminescu", Grădinița "Perluțele Mării". Pentru a destrăma orice umbră de îndoială, am întrebat-o pe prof. Alina Diana Codreanu, coordonatorul Centrului special pentru proba scrisă, cum s-a efectuat repartizarea pe săli. "Cu respectarea metodologiei în vigoare, și anume ținân-du-se cont ca în aceeași sală să fie toți can-didații unei unități de învățământ", a explicat prof. Codreanu. 


Cât despre componența comisiilor care vor corecta testele grilă, am aflat de la prof. Gabriela Bucovală, inspector general, că acestea vor fi trase la sorți în această dimineață. De asemenea, se vor mai afla, în calitate de observatori, și reprezentanți ai părinților și elevilor. 


Probele de interviu și evaluare a curriculumului vitae se vor desfășura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1934 secunde