25 de ani de învățământ profesional și tehnic

Ziua Porților Deschise la TELECOM

446
Ziua Porților Deschise  la TELECOM - print25deani-1463503114.jpg

Articole de la același autor

Pentru Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, săptămâna aceasta este una deosebită, întrucât se împlinesc 25 de ani de la apariția sa în peisajul învățământului profesional și tehnic din județul Constanța.

Prilej pentru corpul profesoral de a organiza o suită de manifestări dedicate acestui sfert de secol de învățământ constănțean, iar pentru fostul director, prof. ing. Gheorghe Gavrilă, de lansare a unui monografii cu iz nostalgic despre cele două decenii petrecute la conducere.

Săptămâna a debutat cu o expoziție tehnică, pe holul central fiind expuse produse realizate de elevii liceului, care are specific tehnologic, pe domeniile electronică, automatizări, telecomunicații, dar și electric și servicii, și un concurs de matematică și activități sportive.

La întâlnirea aniversativă de ieri, au participat membrii marcanți ai comunității constănțene, dar și partenerii economici care se implică în pregătirea profesională a elevilor și, nu în ultimul rând, absolvenți ai promoțiilor acestui liceu, cadre didactice, personal care și-a dedicat viața acestei școli.

Astăzi, este programată o lecție deschisă de radioamatorism în colaborare cu Asociația Radioclubul României, o sesiune de referate și comunicări științifice ale elevilor, dar și Ziua Porților Deschise. Se adaugă numeroase activități cultural-artistice.

"Săptămâna se va încheia cu un Simpozion internațional metodico-științific cu titlul «Paradigme și provocări în educația actuală». Practic, școala noastră, care este foarte tânără, la cei 25 de ani, ne dorim să însemne tinerețe - afirmare și viitor. Ne dorim să fim o școală deschisă către comunitate, o școală care să placă elevilor, dar care să fie și eficientă în același timp. La ora actuală, pe piața muncii se regăsesc 80% din absolvenții noștri, pentru că pregătim elevi în domenii actuale, dinamice", a declarat directorul prof. ind. Andra Șandru, adăugând că anul acesta s-a reușit o îmbucurătoare revenire la un parteneriat cu Telecom România, care și-a arătat disponibilitatea de a primi elevi în practică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5457 secunde