Ziua Națională a României, sărbătorită de mirciști cu numeroase premii la concursuri internaționale

1052

Articole de la același autor

Ziua Națională a României îi va găsi pe o parte din elevii Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" la Alba Iulia, unde, alături de colegii lor din țară, vor participa la festivitățile ocazionate de acest mare eveniment. Între timp, la Constanța, sărbătoarea a început deja, căci medaliile nu mai contenesc să vină de pe toate continentele. Palmaresul "mirciștilor" s-a mărit în ultimele zile cu numeroase premii, la competiții naționale și internaționale. 


"Elevii noștri au obținut, în ultima perioadă, mai multe și importante premii, pe care le dedicăm Zilei Naționale a României, dar și Zilei Sfântului Andrei, patronul spiritual al colegiului nostru. Toate sunt performanțe foarte importante, în științe din cele mai variate, majoritatea însă pe real", a declarat directorul CNMB, prof. Vasile Nicoară. 


Elevul Hakan Calila, pregătit de prof. Doina Bălașa, a obținut medalia de argint la Concursul național de chimie "Ioan N. Nițescu", o competiție de talie internațională, unde s-au întrecut tineri pasionați de chimie din întreaga țară, multiplu laureați la concursuri peste hotare. 


De la Târgu Ocna, echipa mirciștilor s-a întors cu premiul al treilea la concursul de rovere Exo-Ro. Coordonați de prof. Ion Băraru, cei trei elevi din cadrul echipei Help-R au reușit să construiască un robot care "a ajuns" pe Marte, într-un traseu care imită atmosfera de pe planetă și a trecut cu bine de toate dificultățile și obstacolele puse de juriu. 


Alte patru echipe de la CNMB, tot sub îndrumarea prof. Ion Băraru, s-au întors de la Salonul Național de Inventică și Creativitate Științifică pentru tineret cu numeroase premii și felicitări pentru produsele pe care le-au prezentat, printre care un roboțel care să adune piesele lego de pe jos sau un joc pe telefon care îi provoacă pe tineri să respecte și să protejeze mediul. 


Și tot zilele trecute, au revenit, din Thailanda, Robert Gabriel Pășcălău și George Pantelimon Prodan, cu o medalie de argint, respectiv o mențiune, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Ei au făcut parte din lotul României la competiția internațională, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" fiind singura unitate de învățământ din România cu doi reprezentanți în concurs. Performanța lui Robert Pășcălău vine după ce, în luna octombrie, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astrofizică din Beijing, China. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6268 secunde