Ziua minorităților sărbătorită astăzi

379
"Ziua Minorităților Naționale" este marcată astăzi de Uniunea Democrată Turcă din România printr-un spectacol interetnic. În cadrul acestuia vor evolua interpreți de etnie turcă, tătară, bulgară și armeană și anume Chiamuran Chivu, Melek Nurmambet, Aram Niță, Yilmaz Turkoglu și ansamblul folcloric "Giunea mea".


În debutul spectacolului, președintele comisiei de cultură din cadrul UDTR, Serin Turkoglu va vorbi despre importanța Zilei Minorităților Naționale pentru comunitățile etnice din România.

Spectacolul va avea loc la Restaurantul "Colonadelor" începând cu ora 17:00.

La eveniment vor participa președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, Ervin Ibraim, subprefectul Aidun Curt-Mola, reprezentanți ai comunităților etnice din Dobrogea.

18 decembrie a fost declarată Ziua Minorităților Naționale din România, prin Hotărâre de Guvern, în 1992. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice și religioase ca document internațional ce oferă o garanție a drepturilor minorităților în general, astfel încât mai multe state printre care și România au declarat ziua de 18 Decembrie, "Zi a Minorităților Naționale". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : UDTR, în prag de sărbătoare
Pagina a fost generata in 2.4712 secunde