Ziua Internațională a Limbii Materne, sărbătorită la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" Hârșova

681

Articole de la același autor

Clubul de cultură și civilizație rusă și clasa de limba rusă maternă din cadrul Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova au organizat, zilele trecute, activitatea "Maslenița" cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Limbii Materne.

Activitatea a debutat cu alocuțiunea lui Nikolay Belera, atașat în cadrul Consulatului General al Federației Ruse la Constanța. Au urmat apoi alocuțiunile inspectorului școlar Amet Icbal, ale inspectorului de proiecte educative Oana Pahon și ale directorului Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" Hârșova, prof. Manuela Cornelia Piștea. Au fost prezenți directori ai școlilor din zonă, viceprimarul Dumitra Stan din partea Primăriei Hârșova și Vasile Simion din partea Primăriei Ghindărești.

Activitatea a cuprins o prezentare a activității Clubului de cultură și civilizație rusă, al cărui coordonator este profesorul Elena Manea, a urmat vernisajul Expoziției "Rusia-ieri și azi" și programul artistic "Obiceiuri de Maslenița", degustare de produse tradiționale rusești pregătite de elevii de la clasa de limbă rusă maternă, coordonați de prof. Dorina Demid. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Comunității rușilor-lipoveni din Ghindărești, președinte Dorina Demid, și a fost foarte apreciat de către toți cei prezenți.

Clubul de cultură și civilizație rusă a fost înființat în cadrul Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" în anul 2016, fiind coordonat de prof. Elena Manea, fost bursier al statului român în Federația Rusă, club care își propune promovarea culturii, limbii și civilizației ruse. Clubul de cultură și civilizație rusă asigură cadrul organizatoric al activității de promovare a culturii și civilizației ruse, a dimensiunii multiculturale și interculturale, fiind deschis tuturor elevilor indiferent de etnie, care studiază în cadrul Liceului Teoretic "Ioan Cotovu". Elevii Clubului au participat deja la festivaluri, Zilele Orașului Hârșova, Ziua Dunării, Ziua Dobrogei, Ziua Școlii. La solicitarea elevilor, conducerea liceului a inițiat demersul de alocare a unor ore de limba rusă maternă în cadrul Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" Hârșova, fapt care se întâmplă începând cu anul școlar 2018-2019.

Conducerea Liceului a inițiat colaborări cu Centrul Rus de Cultură și Știință București, cu Comunitatea Rușilor Lipoveni Ghindărești, Comunitatea Rușilor Lipoveni Constanța, Consulatul General al Federației Ruse la Constanța. (C.V.M.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Februarie 2019
Stire din Cultură-Educație : Trupa "The Details" cântă la Constanța
Pagina a fost generata in 1.2233 secunde