Ziua Imnului, sărbătorită de autorități în Piața Ovidiu

287

Articole de la același autor

România sărbătorește duminică, 29 iulie, Ziua Imnului Național. Precizăm că binecunoscutul "Deșteaptă-te române" a fost cântat pentru prima oară în anul 1848. La originea imnului național al României se află poemul patriotic "Un răsunet"’, scris de Andrei Mureșanu și publicat pentru prima dată în numărul 25 din 21 iunie 1848 al suplimentului "Foaie pentru minte, inimă și literatură’", pe o melodie culeasă de Anton Pann. La acel moment, conținutul profund patriotic și național al poeziei a avut ca scop însuflețirea militanților pașoptiști, pentru drepturi naționale, mai ales din Transilvania.


170 de ani mai târziu, Forțele Navale Române organizează o mulțime de evenimente pentru a marca momentul. Astfel, aceștia vor participa duminică, 29 iulie, alături de reprezentanți ai autorităților locale și centrale, cadre militare în rezervă și în retragere, la o serie de ceremonii militare și religioase, organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Imnului Național. 


Ca urmare, marinarii militari vor fi prezenți, începând cu ora 9.00, în orașele București (Piața Tricolorului), Brăila (Piața Independenței), Tulcea (Piața Tricolorului) și Babadag (Monumentul Eroilor). Apoi, de la ora 11.30 vor participa la activitățile dedicate acestui eveniment important pentru români, în orașul Constanța (Piața "Ovidiu").


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.3336 secunde