Ziua "generalilor"! Oamenii care au schimbat învățământul constănțean

1407
3

Articole de la același autor

Cu toate că provine din mediul universitar, prof. dr. Răducu Popescu, inspector general aflat în al treilea an de mandat, a reușit vineri, 15 mai, să intre în istoria Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu un gest pentru care îl vor pomeni multe generații de inspectori școlari de-acum încolo. 


Au mai existat preocupări de a dezveli o placă înscrisă cu numele tuturor inspectorilor generali care, începând din anul 1968, au condus destinele educației constănțene, pe modelul unităților de învățământ care au asemenea însemne cu directorii, dar iată că abia acum s-a reușit materializarea intenției. "Este un gest normal, de recunoștință pentru efortul pe care l-au depus, pentru strădania pe care și-au dat-o și mărturisesc că mă consider unul dintre beneficiarii muncii dânșilor", a declarat Răducu Popescu.


Fericit prilej pentru profesorii Olga Duța, Mariana Doicescu, Gheorghe Andrei, Monica Niciporuc, Paloma Petrescu, Narciz Amza, Marian Sârbu, Elena Buhaiev, Aliss Andreescu de a se reîntâlni și a depăna amintiri la sediul în care unii dintre ei au luat decizii importante pentru învățământul constănțean. 


De asemenea, inspectorii generali prezenți au primit și o plachetă dăruită chiar de directorii unităților de învăță-mânt unde s-au aflat titulari.


Pe site-ul "Cuget Liber" puteți vizualiza, în imagini, atmosfera ce a însoțit acest eveniment istoric.


Comentează știrea

cuviosii canalie si pramatie
17 mai 2015
cheluta

Vad in poza si pe cheluta. La modul in care a organizat titularizarea anul asta ar trebui sa-si dea demisia. Programul centrelor de primire este 10-14 de luni pana vineri. Si profesorii care au in mediul rural program 8-14 ce fac? Chiulesc sa se inscrie. Pe de alta parte am vazut situatii hilare. Astfel la Mircea adeverinte de vechime emise de scoli (subordonate ISJ) sunt respinse de comisie pe motiv ca nu au forma de pe site. Adica ISJ isi respinge propriile acte emise de scoli subordonate? Pai cine de vina ca cei din scoli sunt neinstruiti si isi bat joc de proprii angajati? Cheluta daca ai avea putina onoare ai demisiona.

profesor
18 mai 2015
Felicitari

Felicitari!

alex
18 mai 2015
mda

o adunatura de javre si spagari cum altfel e greu sa vezi ....cum a schimbat paloma petrescu de exemplu invatamantul altfel decat ridicand la nivel profesional spaga ...alaturi evident de toti directorii unii se vad in imagini...si-au umflat ani la randul portofelele din mita luata de la profesori si mita care se lua spaga la bac si admitere....sa le fie rusine ...amintiti-va cum au fost prinsa cu subiectele difuzate inainte de examenul de bac ...a fost data afara din minister ...javra ordinara

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde