Ziua "generalilor"! Oamenii care au schimbat învățământul constănțean

Vineri, 15 Mai 2015, 20:10
1348
Cu toate că provine din mediul universitar, prof. dr. Răducu Popescu, inspector general aflat în al treilea an de mandat, a reușit vineri, 15 mai, să intre în istoria Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu un gest pentru care îl vor pomeni multe generații de inspectori școlari de-acum încolo. 


Au mai existat preocupări de a dezveli o placă înscrisă cu numele tuturor inspectorilor generali care, începând din anul 1968, au condus destinele educației constănțene, pe modelul unităților de învățământ care au asemenea însemne cu directorii, dar iată că abia acum s-a reușit materializarea intenției. "Este un gest normal, de recunoștință pentru efortul pe care l-au depus, pentru strădania pe care și-au dat-o și mărturisesc că mă consider unul dintre beneficiarii muncii dânșilor", a declarat Răducu Popescu.


Fericit prilej pentru profesorii Olga Duța, Mariana Doicescu, Gheorghe Andrei, Monica Niciporuc, Paloma Petrescu, Narciz Amza, Marian Sârbu, Elena Buhaiev, Aliss Andreescu de a se reîntâlni și a depăna amintiri la sediul în care unii dintre ei au luat decizii importante pentru învățământul constănțean. 


De asemenea, inspectorii generali prezenți au primit și o plachetă dăruită chiar de directorii unităților de învăță-mânt unde s-au aflat titulari.


Pe site-ul "Cuget Liber" puteți vizualiza, în imagini, atmosfera ce a însoțit acest eveniment istoric.


Pagina a fost generata in 0.3034 secunde