Ziua animalelor de companie, la Şcoala „Grigore Moisil” din Năvodari

843

Articole de la același autor

Elevii din ciclul primar al Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari au sărbătorit, la finele lunii martie, The Puppy Day, Ziua animalelor de companie. Copiii au celebrat magia, loialitatea și iubirea necondiționată pe care le aduc câinii în viețile noastre şi au învățat despre responsabilitatea față de prietenii necuvântători.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Centrul de Ecarisaj Năvodari. Copiii au aflat poveștile triste ale cățeilor abandonați, care sunt acum găzduiți de Biobază. Unele animale au fost tratate și vindecate de boli grave, altele au fost adoptate de stăpâni care le-au schimbat destinul. Elevii au învățat despre necesitatea sterilizării animalelor de companie de la care proprietarii nu doresc pui, au primit sfaturi despre cum să se comporte cu prietenii necuvântători, cum să îi îngrijească și au fost invitați să devină voluntari pentru protecția animalelor, provocare pe care au acceptat-o cu bucurie.

„Cei mai mulți dintre elevii noștri, impresionați de poveștile cățeilor abandonați, au inițiat o sesiune de donații pentru perioada 23 martie-1 aprilie 2021. Fiecare clasă s-a implicat prin donarea de mâncare pentru animale, recompense, jucării și chiar medicamente veterinare uzuale (pentru deparazitare). Acțiunea noastră s-a încheiat joi, 1 aprilie, atunci când voluntarii Centrului de Ecarisaj Năvodari au fost prezenți la școala noastră ca să preia donațiile elevilor”, a precizat directorul unităţii de învăţământ, prof. Ligia Elena Mangri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6108 secunde