€ 4.6669
£ 5.309
$ 4.0761

Mai multe ştiri online:

Zilele Constanței, sărbătorite cu parade, scoici și intrare liberă la muzeu

Ştire online publicată Sâmbătă, 20 Mai 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
De 15 ani încoace, de Sfinții Constantin și Elena se sărbătorește Ziua Constanței. Anul acesta, constănțenii sunt invitați la Festivalul Scoicilor, în Piața Ovidiu, la parada sportivilor și, pentru că evenimentul coincide cu Noaptea muzeelor, la o vizită gratuită în muzeele din municipiu.

Municipiul Constanța este orașul cu cea mai veche atestare documentară de pe teritoriul României, din anul 657 î.Hr.. Atunci s-a format aici o colonie greacă numită Tomis. În anul 71 î.Hr. localitatea a fost cucerită de către romani, iar după ce Constantinopolul a devenit capitala Imperiului Roman de Răsărit, străvechiul Tomis a fost redenumit Constantiana, după Flavia Julia Constantia, sora împăratului Constantin cel Mare. În anul 2002, autoritățile locale au decis ca Sf. Împărați să devină patronii spirituali ai municipiului Constanța.

Anul acesta, inițiativa a aparținut chiar Consiliului Județean al Elevilor, ai căror reprezentanți au gândit un maraton al sporturilor, dar și o paradă a sportivilor. Organizată sub deviza „Constanța e a mea”, manifestarea reunește peste 450 de elevi de la liceele și cluburile sportive din municipiu.

Sâmbătă, de la ora 11, va fi un adevărat Maraton al sporturilor. Pe platoul din fața Cazinoului de pe faleza Constanței, vor fi, pe rând, reprezentanții de rugby, tenis, dans sportiv, baschet, bolei, karate, dans sportiv, handbal și streetball. De la ora 11, sportivii de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” vor juca rugby, tenis și vor face demonstrații de dans sportiv. De la ora 12, vor juca baschet sportivii de la Baschet Club Athletic Constanța, de la ora 13, va fi volei, cu CS Flamingo și dans sportiv cu Dance WS Constanța, iar, de la ora 14, sportivii de la CS Karate Dinamic Constanța vor face o reprezentanție, după care vom dansa free style dance cu fetele de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. După-amiaza este dedicată handbalului, cu sportivii de la CS Farul Constanța și fotbalului, cu copiii de la Fundația Giovani Bosco. Maratonul va fi încheiat de Asociația Județeană de Baschet, care va face o demonstrație de streetball.

„Constanța e a mea!“

Duminică este programată parada oficială „Constanța este a mea”. Elevi, sportivi, studenți, părinți, cu toții vor porni de la Sala Sporturilor și vor merge spre faleza Cazinoului. Odată ajunși pe platoul din fața clădirii simbol a Constanței vor putea asculta câte un mesaj din partea unui elev olimpic și al unui sportiv emerit al orașului. De asemenea, va fi transmis mesajul unităților de învățământ, a cluburilor sportive și al universităților.

Copiii sunt așteptați să participe la ateliere de creație, iar parada se va încheia cu un concert al trupelor din liceele constănțene.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7459 secunde