Zilele Constanței, sărbătorite cu parade, scoici și intrare liberă la muzeu

3131
4

Articole de la același autor

De 15 ani încoace, de Sfinții Constantin și Elena se sărbătorește Ziua Constanței. Anul acesta, constănțenii sunt invitați la Festivalul Scoicilor, în Piața Ovidiu, la parada sportivilor și, pentru că evenimentul coincide cu Noaptea muzeelor, la o vizită gratuită în muzeele din municipiu.

Municipiul Constanța este orașul cu cea mai veche atestare documentară de pe teritoriul României, din anul 657 î.Hr.. Atunci s-a format aici o colonie greacă numită Tomis. În anul 71 î.Hr. localitatea a fost cucerită de către romani, iar după ce Constantinopolul a devenit capitala Imperiului Roman de Răsărit, străvechiul Tomis a fost redenumit Constantiana, după Flavia Julia Constantia, sora împăratului Constantin cel Mare. În anul 2002, autoritățile locale au decis ca Sf. Împărați să devină patronii spirituali ai municipiului Constanța.

Anul acesta, inițiativa a aparținut chiar Consiliului Județean al Elevilor, ai căror reprezentanți au gândit un maraton al sporturilor, dar și o paradă a sportivilor. Organizată sub deviza "Constanța e a mea", manifestarea reunește peste 450 de elevi de la liceele și cluburile sportive din municipiu.

Sâmbătă, de la ora 11, va fi un adevărat Maraton al sporturilor. Pe platoul din fața Cazinoului de pe faleza Constanței, vor fi, pe rând, reprezentanții de rugby, tenis, dans sportiv, baschet, bolei, karate, dans sportiv, handbal și streetball. De la ora 11, sportivii de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" vor juca rugby, tenis și vor face demonstrații de dans sportiv. De la ora 12, vor juca baschet sportivii de la Baschet Club Athletic Constanța, de la ora 13, va fi volei, cu CS Flamingo și dans sportiv cu Dance WS Constanța, iar, de la ora 14, sportivii de la CS Karate Dinamic Constanța vor face o reprezentanție, după care vom dansa free style dance cu fetele de la Colegiul Național "Mihai Eminescu". După-amiaza este dedicată handbalului, cu sportivii de la CS Farul Constanța și fotbalului, cu copiii de la Fundația Giovani Bosco. Maratonul va fi încheiat de Asociația Județeană de Baschet, care va face o demonstrație de streetball.

"Constanța e a mea!"

Duminică este programată parada oficială "Constanța este a mea". Elevi, sportivi, studenți, părinți, cu toții vor porni de la Sala Sporturilor și vor merge spre faleza Cazinoului. Odată ajunși pe platoul din fața clădirii simbol a Constanței vor putea asculta câte un mesaj din partea unui elev olimpic și al unui sportiv emerit al orașului. De asemenea, va fi transmis mesajul unităților de învățământ, a cluburilor sportive și al universităților.

Copiii sunt așteptați să participe la ateliere de creație, iar parada se va încheia cu un concert al trupelor din liceele constănțene.

Comentează știrea

SRI
21 mai 2017
parada - constanta

Cantarea romaniei ..la constanta ..autoritati depasite total ..fara viziune bani cheltuiti aiurea ..se putea organiza cu totul alceva ..treb doar sa iti pui creierul la treaba si sa ai viziune si sa fii deschis la provocari etc. k deobicei FAGADAU e praf comparabil cu gica hagi ...

un constantean
21 mai 2017
la subiect

Cand ai un astfel de eveniment, fagadau ca primar al urbei nu a luat legatura cu conducerea r.a.t.c.-ului pt a se glisa programul traseelor raportat la acest eveniment european, asa ca ....am venit ca idiotii si..la orele 23 si 10 minute ' la plecare (masinile se retrageau din traseu goale iar soferii spunea ca si-au incheiat tura). Daca nu sunteti capabili sa organizati evenimente, nu le mai organizati. A fost o noapte de cosmar, sa te intorci acasa si cand stai in km 4_5.si cu copil dupa tine.

STOIAN STANCIU
21 mai 2017
INVITATIE

Dupa distractie indiferent de varsta mai trbuie sa si munciti Beneficiati de castiguri in bani lucrand acasa pe calculator.Oferim si cerem SERIOZITATE.Daca va-ti hotarat cere-ti ''informatii' la email [email protected]

Arini
21 mai 2017
spagoveanul

Mai bolnavule, te rog nu-l incurca pe saracul Hristos Mantuitorul cu scaraoschi Spagoveanul. Hristos a suferit pentru pacatele noastre iar scaraoschi Teodosie va plati pentru minciunile si HOTIILE facute de el si clica lui. Asta este mai inventive decat DRACUL. Nici dracului nu-I dadea prin cap sa emita in act,...bla, la, bla, care sa nu-l recunoasca apoi. El chiar crede ca toti sunt prosti, numai el si acolitii lui sunt destepti. Mizerabilul, ordinarul... Dumneata stii voturile monahale? De ce ia bani la transeferuri, de ce l-a DISTRUS pe saracul Mustata? El crede ca nu e plata pentru el?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4179 secunde